Rivero reclama a Ábalos un calendari d’execució per la millora de l’N-260 al seu pas per l’Alt Pirineu

La senadora de Junts adverteix que “les dècades d’incompliments” son un impulsor per “buidar territoris” per la falta d’oportunitats

 

La senadora per Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran de Junts per Catalunya, Mayte Rivero, ha reclamat aquest dimarts al Ministre de Transports, Mobilitats i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, un “calendari d’execució per a les obres de millora de l’N-260, a la demarcació de Lleida”. En una pregunta dirigida al ministre durant la sessió de control al Senat, Rivero ha denunciat que “lesdècades d’incompliments” per part de l’Executiu espanyol amb l’Eix Pirinenc, “son un impulsor per buidar els territoris per la falta d’oportunitats”.

 

La senadora ha explicat que “dels 193 km de la N-260 de l’Alt Pirineu, tan sols 56 han sigut atesos”, i que “el que hauria de ser una carretera nacional segueix sent, en molts trams, un pas estret amb mal paviment, despreniments perillosos i cunetes obstruïdes que comporten una alta sinistralitat, especialment a l’hivern”. En aquest sentit, ha insistit en reclamar que “s’abordi aquesta demanda” que “resta oportunitats al territori i a la seva gent”, perquè “després de tantes demandes ens hem guanyat el dret a exigir solucions”.

 

Finalment, Rivero ha lamentat que hi hagi “projectes que s’eternitzen i anuncis que no es materialitzen”, i ha posat com exemple les variants de la Pobla de Segur o Senterada, el pas de vianants del pont de la Noguera Pallaresa a Sort, així com el tram Xerallo del Pont de Suert, entre d’altres. Malgrat que el ministre s’ha escudat en la “dificultat i l’elevat cost” del projecte, Rivero li ha contestat que “la complexitat i l’alt cost la pateixen a l’Alt Pirineu, per les males connexions i el greuge comparatiu amb altres territoris”.

 

 

 

 

 

Madrid, 22 de juny de 2021