President Puigdemont: “Seré a la candidatura de Junts per Catalunya per liderar el projecte i per seguir avançant cap a l’objectiu de viure en una república independent”

El president Puigdemont assegura que cal que l’independentisme pugui “articular un Govern fort” després de les eleccions al Parlament del 14F i Junts per Catalunya sigui la força política decisiva “per culminar el procés”

El president Puigdemont ha anunciat que participarà a la llista de Junts per Catalunya que concorri a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 14 de febrer. Ho fa amb la voluntat de “liderar el projecte que treballarà a fons per avançar cap a l’objectiu que els catalans ens vam marcar lliurement en el referèndum de l’1 d’octubre: viure en una república independent”. Puigdemont assegura que malgrat que la repressió espanyola l’impedeixi ser candidat a la investidura a la presidència de la Generalitat, no renuncia a participar a les eleccions i a “liderar un equip que facin de Junts per Catalunya la força política decisiva per culminar el repte iniciat l’1 d’octubre”. Un equip, ha apuntat el president Puigdemont, que l’acompanyi en un projecte que “no renunciarà a res” i que treballarà “per continuar defensant arreu del món el dret de Catalunya a decidir lliurement el seu futur, a viure en pau i assegurar un futur de progrés pels catalans”.

Unes eleccions per reprendre el fil de l’1 d’octubre

Puigdemont creu que “Catalunya necessita reprendre el fil del referèndum de l’1 d’octubre del 2017”. Per aconseguir-ho, defensa la necessitat que l’independentisme sigui capaç d’articular “un Govern molt fort i molt cohesionat a l’interior” que prengui la iniciativa davant la repressió espanyola, que “vetlli pel benestar i que asseguri els drets de tots els catalans” i, alhora, disposar “d’una força exterior que continuï acreditant davant del món que no defallirem i que estem preparats per culminar el procés iniciat fa més de 3 anys”. Per aconseguir-ho és vital que “Junts per Catalunya faci un molt bon resultat” en unes eleccions que han de servir per reafirmar que “si l’Estat persevera en la seva repressió i la seva negació, Catalunya ha de perseverar en el seu alliberament i en el seu progrés econòmic i social”, segons ha reblat Puigdemont.

Barcelona, 11 de novembre de 2020