President Puigdemont: “Junts no té por a guanyar ni a superar el 50% dels vots independentistes a les properes eleccions. No podrem fer grans salts si no superem aquesta barrera”

Junts per Catalunya finalitza el seu procés congressual, que ha durat 10 setmanes, i s’erigeix com a garant d’un Govern que “tingui el nord” en la construcció de la República Catalana

Elsa Artadi reivindica el mandat del primer d’octubre d’assolir la independència i ser un estat en forma de República i demana fer-lo efectiu a través de la confrontació intel·ligent amb l’estat espanyol

El president de Junts per Catalunya Carles Puigdemont ha participat en l’acte de clausura del Congrés fundacional del partit aquest diumenge al matí, un cop finalitzat el període de votacions de les ponències que configuraran el nou espai polític. Junts per Catalunya s’ha erigit com el partit garant “d’una majoria nítidament independentista al Parlament de Catalunya”. En aquest sentit, Puigdemont ha sentenciat que Junts “no té por a guanyar ni a superar el 50% dels vots independentistes a les properes eleccions. No podrem fer grans salts si no superem aquesta barrera”. Junts també neix amb la voluntat de treballar perquè a Catalunya hi hagi un Govern “que tingui el nord” en la construcció de la República Catalana: “Amb les ponències que hem aprovat, podem dir alt i clar que Junts serà fidel al mandat del primer d’octubre”.

En una connexió des de Waterloo, el president Puigdemont ha remarcat que cal treballar per “construir una societat justa, de benestar i progrés per a tothom, una societat de respecte amb les diferències, amb les minories, amb el medi ambient. És un compromís indefugible”. En aquest sentit, però, ha recordat els límits de l’autonomia a l’hora de poder treballar per aquest objectiu i ha defensat el govern de la República catalana com a millor eina per “servir els interessos dels 7,5M de catalans i per preservar els seus drets fonamentals. Per nosaltres no hi haurà mai un bon govern sense drets fonamentals”.

En l’acte també hi ha participat la vicepresidenta del partit, Elsa Artadi, que ha reivindicat el mandat del primer d’octubre d’assolir la independència i ser un estat en forma de República i demana fer-lo efectiu “a través de la confrontació intel·ligent amb l’estat espanyol”. Elsa ha criticat que l’estat espanyol hagi respost a aquest mandat polític amb violència i confrontació i ha lamentat l’últim episodi de repressió aplicada a Catalunya, amb la inhabilitació del president Quim Torra. “Ens ha abocat a unes noves eleccions. Les volem sortir a guanyar perquè Junts sigui la primera força al Parlament, per tenir una majoria absoluta independentista al Parlament, per tenir una majoria de vot independentista, per superar la barrera del 50% dels vots”, ha sentenciat Artadi.

Finalment, la vicepresidenta del partit ha remarcat que “des de Junts no ens rendim, volem guanyar les eleccions per contribuir i guanyar la independència del país. Ens deixem l’ànima per treballar i servir la ciutadania catalana”.

Finalització del procés congressual i inici del desplegament territorial

Junts per Catalunya ha finalitzat aquest dissabte 3 d’octubre el procés congressual que va iniciar fa 10 setmanes, el passat 25 de juliol, i que ha permès definir l’estructura interna del nou partit. Un 27% de persones afiliades al partit han participat en l’últim tram de votacions de les ponències política i estratègica i organitzativa. El president de la Mesa del Congrés, el conseller Lluís Puig, ha celebrat que les “més de 1.000 propostes que s’han acceptat i transaccionat hagin estat molt participades”.

Puig ha exposat, a través d’una videoconferència des de Brussel·les, els resultats de les votacions. La ponència política i estratègica ha estat aprovada amb un 96,59% dels vots; un 1,11% de ‘no’; 1,29% d’abstencions; i 1,01% de vots en blanc. D’altra banda, la ponència organitzativa s’ha aprovat amb un 94,29% de vots; un 2,03% de ‘no’; un 2,76% abstencions i un 0,92% de vots en blanc. “Malgrat la repressió, hem estat capaços de construir una eina imprescindible per la independència de Catalunya que es diu #Junts”, ha conclòs el conseller.

Barcelona, 4 d’octubre de 2020