President Carles Puigdemont: “Seguirem lluitant per aconseguir el nostre objectiu i no ens rendirem”

El president de Junts per Catalunya assegura que seguirà viatjant per Europa i denuncia que la seva detenció és una operació coordinada per l’estat espanyol

 

El president de Junts Per Catalunya, Carles Puigdemont, ha ofert una roda de premsa conjuntament amb el seu advocat, Gonzalo Boye, el cap de la seva oficina, Josep Lluís Alay, i l’alcalde de l’Alguer, Mario Conici, des de l’Alguer, Sardenya. El president ha enviat un missatge a l’estat i la justícia espanyola assegurant que seguirà “lluitant per aconseguir el nostre objectiu i no ens rendirem. Seguiré viatjant per Europa” i ha denunciat que la seva detenció ha estat coordinada per l’estat espanyol. En aquest sentit, el president ha insistit una vegada més en la defensa de la independència de Catalunya: “després de quatre anys de repressió el futur del país no passa per Espanya, ja que no té projecte polític per Catalunya”

Puigdemont, detingut i alliberat en menys de 24 hores, ha agraït al president de Sardenya i els seus habitants el tracte rebut. Ha reconegut que “han estat unes hores difícils, però no impensables coneixent el recorregut que Espanya està fent en els últims quatre anys per impedir la nostra llibertat”. El president ha assegurat que “els arguments eren molt sòlids” i que “la justícia italiana ha trigat en poques hores una decisió que Espanya ha trigat anys”. En aquest sentit, el president ha afirmat que “la decisió del TGUE és claríssima. Espanya té problemes perquè té una obsessió amb la meva persecució”

El president ha anunciat que dilluns té previst tornar a Brussel·les per recuperar la seva activitat com a europarlamentari i que el quatre d’octubre serà present a la cort de Sàsser, on està citat per la justícia: “sempre que m’han citat hi he assistit”

En preguntes dels periodistes, Puigdemont s’ha pronunciat sobre la taula de diàleg, que, assegura, “només incorpora qui garanteix l’estabilitat parlamentària” del govern espanyol i que “avui el món ha vist que hi ha una part de l’independentisme que no està asseguda en aquesta taula”

Abans de la roda de premsa, diferents membres i líders de Junts per Catalunya, com el secretari general Jordi Sànchez, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, els vicepresidents de Junts; Elsa Artadi; Josep Rius; Anna Erra, i els membres de l’executiva Mònica Sales i Aleix Sarri, han viatjat a l’Alguer per donar suport al president Puigdemont. 

Alguer, 25 de setembre de 2021.