President Carles Puigdemont: “Espanya fa servir el poder judicial per aconseguir objectius polítics. Després de quatre anys és el moment de dir prou”

El president de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont,  avisa que això dificulta trobar una solució al conflicte polític i insta a l’estat espanyol a fer autocrítica 

El president de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha ofert una roda de premsa conjuntament amb els seus advocats, Gonzalo Boye i Agostinangelo Marras, i el cap de la seva oficina, Josep Lluís Alay, a l’Alguer, Sardenya. El president, que ha quedat en llibertat un cop el tribunal de Sàsser ha suspès el procediment de l’euroordre, ha afirmat que “després de quatre anys és el moment de dir prou a Espanya” i ha acusat l’estat espanyol d’utilitzar el poder judicial “per aconseguir els seus objectius polítics” i ha avisat que això no ajuda a trobar una solució al conflicte polític.

Puigdemont ha afirmant contundentment que “Espanya ha fracassat en tots els seus objectius polítics” i ha instat a l’estat espanyol a fer “autocrítica”: “en aquests quatre anys hem acumulat proves, i hem demostrat que el camí seguit per Espanya és un camí equivocat”

El president ha denunciat que l’estat espanyol no vol que tornin com a “ciutadans lliures”, en contraposició d’Europa, on assegura que “hem trobat justícia”. En aquest sentit, ha llançat una qüestió a la Comissió Europea: “hem demostrat que ens podem moure lliurement per la Unió Europea. Potser caldria demanar a la Comissió si Espanya encara n’és membre. Hi ha una excepció espanyola en l’estat de dret europeu?”. Puigdemont afirmat que la reputació d’Espanya queda novament tocada i, per tot plegat, el president de Junts ha instat a l’estat espanyol a retirar les euroordres, seguint les recomanacions del Consell d’Europa. 

En referència al procediment judicial, l’advocat Gonzalo Boye, ha afirmat que la decisió del tribunal italià demostra que “l’estratègia dels últims quatre anys és la correcta” i ha afirmat que “l’euroordre és inviable, sigui a Bèlgica o a Itàlia. No pot haver-hi dos procediments d’euroordre per entregar la mateixa persona, és impossible, inviable i jurídicament inacceptable”

 

Alguer, 4 d’octubre de 2021