Pilar Calvo: “Traspassin a la Generalitat la gestió de Rodalies i aleshores parlem dels Pressupostos”

“L’Estat dona l’esquena a la ciutadania de Catalunya i cada any la seva pluja de milions perd el tren”, avisa la diputada

 

La diputada de Junts per Catalunya Pilar Calvo ha preguntat aquest dimecres a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana si pensa transferir les competències plenes de Rodalies a la Generalitat de Catalunya. “L’Estat li està donant l’esquena a la ciutadania de Catalunya i cada any la seva pluja de milions perd el tren“, ha retret Calvo, que ha recordat que des de 1975 l’Estat no ha allargat ni un sol km la seva xarxa de Rodalies a Catalunya. “Traspassin a la Generalitat la gestió de Rodalies i aleshores parlem dels PGE.”

 

La xarxa de rodalies és un aliat imprescindible contra el canvi climàtic, però, sobretot, un instrument que garanteix la igualtat d’oportunitats“, ha dit Calvo. La diputada ha explicat que el Pla de Rodalies-Renfe 2008-2015 preveia 4.000 milions d’inversió, dels quals només van arribar 600 milions, un 15%. “El PP va prometre xàfecs i aiguats, tornen vostès i ens diuen que s’acaba la sequera, que tenen preparats 6.300 milions per invertir fins a 2030: es posen uns terminis tan llargs perquè els incompliments enxampin a altres en el govern?“, ha ironitzat.

 

Pilar Calvo ha posat l’exemple de la línia R3-Vic fins a La Garriga, que el 1980 tenia 5 milions de passatgers/any. “Avui té els mateixos“, ha criticat. En canvi, una línia similar però gestionada per la Generalitat -la de Martorell- tenia 5 milions de passatgers llavors i avui en té 24. “Aquesta és la via per la qual volem transitar“, ha reblat.

 

 

 

 

 

 

Madrid, 13 d’octubre de 2021