Pagès a Reynders, comissari de Justícia europeu: “Ens preocupa que la Unió Europea deixi fer a l’Estat espanyol el què prohibeix a Polònia i Hongria”

Sembla un DJ contractat per punxar els discs que li ha dit Esteban González Pons i el lobby jurídic espanyol”, afirma el diputat

Pagès critica que el comissari de Justícia de la Unió Europea no s’hagi volgut reunir amb organitzacions independentistes i sí amb entitats d’ultradreta

El diputat de Junts al Congrés, Josep Pagès, va criticar ahir les actuacions del comissari de Justícia europeu, Didier Reynders. “La societat civil catalana, desenes d’entitats, l’Assemblea Nacional Catalana, els partits polítics Junts per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya, Human Rights Watch i d’altres van aportar informes”, va explicar el diputat. “Ens trobem que, sorprenentment, ni menciona les denúncies de les entitats ni dels partits sobre la repressió policial i judicial a Catalunya. Ni tan sols recull els informes del Consell d’Europa”, ha assegurat Pagès.

El diputat també va retreure a Reynders que no s’hagi volgut reunir amb organitzacions independentistes i sí amb entitats d’ultradreta. “No ajuda gaire a la seva aparença de neutralitat la seva predilecció per reunir-se amb eurodiputats i entitats de l’extrema dreta espanyolista, que destil·len catalanofòbia. Com el diputat José Ramón Bauzá o l’entitat ultra Societat Civil Catalana, que ni tan sols estava registrada quan vostè la va rebre”, ha assegurat Pagès. “Sembla un DJ contractat per punxar els discs que li ha dit Esteban González Pons i el lobby jurídic de l’Estat espanyol a les institucions europees”, hi va afegir el diputat.

Pagès va assegurar que “resulta incomprensible l’abisme entre la realitat de l’estat de Dret a l’Estat espanyol i el que reflecteix el seu l’informe. Segurament, perquè vostè només ha volgut escoltar la versió oficial de la història”.

Pagès també va criticar “el doble estàndard” que fa servir la Unió Europea. “No es tracta de la mateixa manera a Polònia i Hongria, a les que es multa, que a l’estat Espanyol”, va denunciar el diputat.

Reynders va comparèixer ahir a la tarda a la Comissió Mixta per presentar un informe sobre l’estat de Dret a la Unió Europea.