Pagès a la ministra de Justícia: “Deixin d’amagar a Europa la vergonya del Tribunal de Comptes”

El diputat critica que aquest òrgan no encaixa en els paràmetres europeus d’independència judicial i el qualifica de “forat negre de l’Estat de dret”

 

El portaveu de Justícia de Junts per Catalunya al Congrés, Josep Pagès, ha reclamat aquest dimecres a la ministra de Justícia que “deixin d’amagar la vergonya del Tribunal de Comptes”, que “no encaixa” en els paràmetres europeus d’independència judicial i accés a la Justícia, emparats pel Conveni Europeu de Drets Humans. En la seva intervenció, Pagès ha explicat que aquest òrgan, del qual “Europa no en sap res” és “un forat negre de l’Estat de dret, fora de control judicial, que atempta contra els principis d’unitat jurisdiccional, independència judicial i accés a la jurisdicció”; i ha demanat al Govern espanyol que inclogui la seva activitat als informes que remet a les institucions europees de control (GRECO).

 

Pagès ha criticat que aquest Tribunal dicti interlocutòries i sentències “en virtut de la sobirania popular i en nom del Rei”, sense que els seus consellers siguin membres del Poder Judicial ni tinguin cap coneixement jurídic. “Son delegats polítics contra els que no caben recursos”, ha dit, ja que el mateix òrgan és el que decideix en via administrativa i dicta sentències en primera i en segona instància judicial. “Aquest tribunal és un òrgan endogàmic, immers en un estat de corrupció institucional, políticament parcial i obsessionat amb la llegítima acció política de Catalunya i decidit a arruïnar les famílies dels líders independentistes catalans”, ha reblat.

 

 

 

 

 

Madrid, 15 de setembre de 2021