Nogueras recorda a Albares que “Borrell és l’Alt Representant de la UE, no el representant d’Espanya”

“Si Josep Borrell actua com a representant d’Espanya o vostès el consideren com a tal, el problema és greu”, ha assegurat

 

La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha advertit aquest dimecres al ministre d’Exteriors sobre la “imparcialitat” de l’Alt Representant de la UE, Josep Borrell. “En tenim dubtes per les seves declaracions afirmant que era impossible tenir més pes diplomàtic a Europa amb un alt representant espanyol“, ha dit Nogueras, i ha afegit: “Borrell és l’Alt Representant de la UE, no d’Espanya, i si ell actua representant Espanya o vostès el consideren com a tal, el problema és greu”. Nogueras també ha assenyalat que, mentre al gabinet de la presidenta Von Der Leyen hi ha un 28% d’alemanys, al del vicepresident Timmermans, un 17% d’holandesos, i al de la vicepresidenta Vestage, un 20% de danesos, “al gabinet del senyor Borrell hi ha un escandalós 44% d’espanyols“.

 

A més, Nogueras ha preguntat al ministre sobre la sol·licitud d’informació que el Servei Europeu d’Acció Exterior ha anunciat que formularà a les autoritats espanyols sobre l’exportació d’armes a Turquia. Nogueras ha recordat que el 25 de gener passat els eurodiputats de Junts i Lliures per Europa, el president Carles Puigdemont, la consellera Ponsatí i el conseller Comín, van rebre resposta de l’Alt Representant, Josep Borrell, a les preguntes referides als programes militars i venda d’armes d´Espanya. “Em dirà vostè que vendre armes a un país no està prohibit, és cert, però s’han de complir una sèrie de condicions, potser és per això que la Comissió Europea els investigarà”.

 

 

 

 

 

 

Madrid, 16 de febrer de 2022