Nogueras: “Per Catalunya, la via espanyola i la taula de diàleg són mortes. L’única via és la independència”

“S’ha de ser molt il·lús per no veure que a camp contrari perdràs per golejada, perquè l’àrbitre es diu Marchena”, assegura la portaveu al Congrés

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha criticat aquest matí en roda de premsa la resolució del Tribunal Suprem . “Ha quedat molt clar, un cop més, que el Suprem ha fet política. Que el PSOE ha fet de PSOE i que ERC ha fet d’ERC. Pactar amb l’estat espanyol no serveix absolutament de res i pactar-hi sol, a més, et fa fer ridícul”, ha assegurat. “Per Catalunya, la via espanyola i la taula de diàleg són mortes. L’única via possible és la independència que, de fet, és allò que la gent ha votat encara que a l’estat espanyol no es reconegui el resultat de les urnes”, hi ha afegit Nogueras.

La diputada s’ha mostrat molt crítica amb la reforma del Codi Penal que es va aprovar el passat mes de desembre amb el suport d’ERC i Podem. “S’ha de ser molt il·lús per creure que a camp contrari, en camp espanyol, guanyaràs per golejada perquè l’àrbitre es diu Marchena i això qui ho té clar és el PSOE. Ni ERC ni els Comuns es poden queixar de la seva reforma perquè l’han aprovada exactament com ells l’havien demanat”, ha dit la diputada. En aquest sentit,  Nogueras  ha assegurat que “no només està perdent ERC, està perdent Catalunya. I el PSOE ha aplaudit aquesta darrera resolució”.

La diputada ha defensat la batalla que s’està lliurant des de l’exili. “Hi ha una estratègia que ho està guanyant tot en l’àmbit internacional, que és la que lidera el president Puigdemont”, ha reblat la portaveu.