Nogueras: “La plantada a la comissió europea de Pegasus és un escàndol”

“Qualsevol preu és barat quan es tracta de tapar les vergonyes a l’estat espanyol”, assegura la portaveu de Junts al Congrés

 “No tinc cap dubte que el proper president espanyol, seguirà signant que els independentistes som una qüestió d’estat al mateix nivell que el terrorisme gihadista”, afegeix la diputada

 La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha criticat durament la plantada que els representants espanyols han fet a la comissió Pegasus del Parlament Europeu, que durant dos dies ha visitat Madrid. Els membres de la comissió han abandonat la sala Constitucional després d’esperar dues hores i no ser rebuts per la comissió de Defensa.  “La falta de respecte i la vergonya aliena que ens han fet passar avui, ignorant els eurodiputats, no té nom”, ha assegurat Nogueras, qui sí que ha atès a la missió europea.  “Fa gairebé un any, quan es va publicar l’informe de Citizen Lab, el govern espanyol ja va intentar desacreditar-lo, a Amnistia Internacional, a les Nacions Unides, a qui sigui que pretengui posar llum a les clavegueres de l’estat espanyol. Estem parlant de l’escàndol de d’espionatge polític més greu dels últims anys”, hi ha afegit la diputada.

Nogueras ha volgut incidir en el fet que les víctimes que s’han reunit avui amb la comissió d’investigació “són només les que donen suport al govern. El PSOE només deixa passar al seu soci” i ha afegit que “no ens serveix de res un govern amb actitud semiajupida, acomplexada, davant dels que ens trepitgen, ens insulten, ens menystenen i ens espien cada dia”.

Nogueras també ha denunciat el cas de Gonzalo Boye, advocat del president Puigdemont, qui també va ser espiat pel programa Pegasus, amb l’autorització del jutge del Suprem, Pablo Lucas Murillo. “Al matí el senyor Lucas espiava i a la tarda resolia els nostres recursos”, ha assegurat la diputada.  En aquest sentit, Nogueras ha afirmat que “no tinc ap dubte que el proper president del Reino d’Espanya seguirà signant que els independentistes som una qüestió d’estat i ens mantindrà al mateix nivell que el terrorisme gihadista”.

La diputada ha criticat els que segueixen donant estabilitat al govern espanyol. “És el més irresponsable que ha fet la política catalana en les darreres dècades. I que avui estiguem aquí en un circ de la ultradreta i no parlem de Catalunya  o que no avancem cap a la independència és la prova més clara de l’estrepitós fracàs de l’estratègia del fals diàleg i el fals poder que alguns s’han cregut tenir”, ha assenyalat Nogueras.