Nogueras: “La majoria d’ajuntaments catalans no saben com pagaran la factura de la llum”

“L’estat espanyol veta l’ajut a PIMES, ajuntaments i famílies mentre paga 1.360 milions d’euros a les elèctriques”, assegura la portaveu de Junts al Congrés

“Volem gestionar els fons europeus. Quan gestionen vostès, els diners no arriben a Catalunya” ha afirmat Nogueras

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha criticat aquesta tarda que el govern del PSOE i Podemos hagi  vetat les esmenes que ha presentat el seu grup als pressupostos generals i que tenen com a objectiu minimitzar els efectes de la crisi econòmica i energètica. “L’estat espanyol veta l’ajuda a PIMES, ajuntaments i famílies mentre paga 1.360 milions d’euros a les elèctriques”, ha assegurat la diputada. “La majoria d’ajuntaments catalans no saben com pagaran pagar la factura de la llum.” Com pensen ajudar-los?”, ha afegit. Nogueras denuncia que “mentre neguen aquests ajuts, aproven mesures per compensar les elèctriques, que han incrementat en un 33% els seus beneficis en només nou mesos”.

 

Junts també denuncia que el govern espanyol ha votat en contra de congestionar els fons europeus amb les comunitats autònomes. “Volem gestionar els fons europeus. Quan gestionen vostès, els diners no arriben a Catalunya. El govern d’Espanya no paga i per aquest motiu Catalunya és a la cua”, ha afirmat Nogueras, en referència al fet que Catalunya ocupa el lloc número 15 (de les 17 comunitats autònomes) en les inversions dels fons europeus.