Nogueras: “La llei de Podem i PSC es carrega el model català de Bombers i les competències de la Generalitat de Catalunya”

L’esmena de Junts busca preservar i protegir el model català de Bombers, únic a l’Estat espanyol i referent a Europa

La portaveu d’Interior de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha defensat aquest dijous una esmena a una Proposició de Llei de Podemos per tal de protegir i preservar el sistema català de Bombers. “La llei de Podem, amb el suport del PSC, es carrega el model català de Bombers i les competències de la Generalitat de Catalunya”, ha dit Nogueras, qui apunta que és la Generalitat qui s’encarrega de regular els serveis de prevenció, extinció d’incendis i salvament, a través del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. “La proposta de Podemos representa una recentralització en tota regla, que pretén regular l’actuació, les funcions, l’organització i l’estructura funcional i territorial dels Bombers de Catalunya des de Madrid”, ha explicat la diputada.

Nogueras ha destacat que si bé és positiu que es busqui una millor coordinació i organització dels diferents cossos d’emergències, això “no pot anar en detriment de desmantellar el sistema d’emergències català, únic a l’Estat espanyol, i referent a Europa”. “La Llei de Podemos amb el suport del PSC és una LOAPA a la Generalitat, al seu autogovern i als seus Bombers”, ha insistit Nogueras, qui ha recordat a PSC i Comuns que l’octubre passat, en el Parlament de Catalunya, es van comprometre a mantenir i preservar la llei catalana que regula el cos de Bombers.

L’esmena de Junts no canvia la naturalesa del text, sinó que inclou una disposició addicional per tal de protegir el model català, “exactament el que PSC i Comuns van votar i defensar fa uns mesos”. “Avui es tractava de veure si aquests partits eren catalans i útils a Madrid o inútils per a Catalunya, que diuen una cosa allà i fan la contraria aquí, al Congrés dels Diputats”, ha subratllat.

 

Madrid, 4 de febrer de 2021