Nogueras: “La banca i l’oligopoli elèctric espanyol sempre guanyen”

 

“Vostès no són el govern més progressista de la història perquè han fet el mateix que els altres governs espanyols: legislar a favor de la banca i vendre-ho com a polítiques socials”, afirma la diputada

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha assegurat aquest dimarts que la mesura que suposa un gravamen extraordinari a bancs i elèctriques “és d’arquitectura dèbil”. Nogueras considera que “el Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional sempre jugaran a favor de la banca. I aquesta mesura té tots els números d’acabar xocants als tribunals”. Nogueras ha recordat que “fa només unes setmanes vostès van aprovar un reial decret que, precisament, donava diners de les arques públiques a les grans companyies elèctriques”.

La portaveu de Junts al Congrés critica com el govern espanyol executa el procediment. “Expliquen que amb aquesta mesura es preveu recaptar uns 2.000 milions d’euros del sector elèctric però fa dues setmanes, vostès, amb el suport d’altgres partits, van aprovar pagar 1.360 milions d’euros a les elèctriques”, assegura Nogueras. “A mi el què em sembla que fan vostès és treure diners del sector elèctric d’una banda (amb aquesta proposta) i tornar-ho ( amb el  decret aprovat a finals d’agost) per un altre. On és la piloteta?”, hi afegeix la diputada. “No són el govern més progressista de la història perquè en ple mes d¡agost han fet el que sempee fan els governs espanyols: legislar a favor de la banca”, assegura Nogueras.

La diputada critica que el govern Espanyol no hagi estat més atrevit a l’hora d’augmentar la xifra del gravamen: “És tot el què han pogut aconseguir que tornin els bancs que van ser rescatats amb més de 60.000 milions d’euros de diner públic?”, ha preguntat la diputada.

Nogueras ha instat al govern Espanyol a incloure d’altres mesures en el tràmit parlamentari.