Nogueras garanteix que si Junts té la clau res tornarà a ser igual a Madrid

La portaveu al Congrés i cap de llista del 23J afirma que no pensen investir cap president espanyol “a canvi de res” 

 

La portaveu al Congrés i cap de llista de Junts el 23J, Miriam Nogueras, en roda de premsa ha fet un balanç de la legislatura de Pedro Sánchez, assegurant que és “greu” i en aquest sentit ha afirmat que “si Junts té la clau, res es tornarà a fer com fins ara. Des de Junts serem implacables, ja ho hem estat a Madrid aquesta legislatura, hem aguantat la posició malgrat tot i tothom” i que el seu objectiu és “avançar i prendre la iniciativa”

En aquesta línia ha assegurat que “per Junts, cap president sortirà a canvi de res” i que “aquestes eleccions no van de PP o PSOE, van d’escollir PP-PSOE o Catalunya, i ara el que toca és defensar Catalunya”

Nogueras ha fet un repàs de la feina feta des de les cambres parlamentàries a Madrid, on Junts ha presentat més de 13.000 iniciatives. La portaveu ha assegurat que el partit ha “rascat cada cèntim i cada competència dels catalans, que a Madrid s’ha fulminat cada setmana”. En aquest sentit, ha lamentat que “ens hem trobat molts sols a Madrid defensant Catalunya. Alguns han abandonat, s’han abstingut.  Quan abandones, guanya Espanya”. Per això ha defensat que a ara és moment “de passar a l’acció”

La portaveu ha enumerat les diverses propostes de Junts que s’han aprovat al Congrés, com per exemple agilitzar els terminis d’autorització de medicaments contra el càncer metastàtic o que els orfes de la catàstrofe de GermanWings puguin rebre beques per als seus estudis sense tributar, entre altres propostes. “El que hem aconseguit s’ha fet sense posar la catifa vermella al PSOE i sense regalar ni un vot a canvi de res”, ha afirmat. 

Malgrat aquestes propostes aproves, n’hi ha d’algunes que tot i tenir l’aval del Congrés, no s’ha executat, com per exemple els 1.600 M€ de fons covid per Catalunya, que no s’ha pagat encara. Una llista d’incompliments que ha assegurat que “és molt llarga”, que “en cinc anys el PSOE no ha impulsat cap reforma estructural que ens faci creure que tenen un mínim de respecte per Catalunya” i que en el temps del govern encapçalat per Sánchez ha perdut competències. “El diagnòstic de balanç és greu, queda demostrat que per molt que es treballi i es penqui, per molt bé que et portis, el resultat sempre és un desastre per Catalunya”, ha reblat. 

En aquesta línia de greuges, la portaveu també ha assenyalat les inversions no executes, com el pressupost en infraestructures per a Rodalies, per això ha lamentat que “ni un sol pressupost aprovat a Madrid ha complert la inversió a Catalunya, això no és normal, és habitual”.

Per altra banda, preguntada pel canvi de consellers al Govern de la Generalitat, la portaveu ha assegurat que “Aragonès no ha sabut llegir el resultat de les municipals. Tenia una oportunitat de fer un canvi de guió en clau nacional, en canvi, ha fet un canvi en clau de partit”

 

Barcelona, 12 de juny de 2023.