Nogueras: “Espanya és la campiona dels incompliments”

“Demanem el vot a aquells ciutadans que volen que el nostre país es desplegui, que creixi, que progressi. I que ho fem sense complexos. Perquè Catalunya només la defensem els ciutadans de Catalunya”, ha assegurat la candidata al Congrés, Miriam Nogueras des de Tarragona

Nogueras i Cruset denuncien el retard que pateix el corredor Mediterrani, una infraestructura cabdal per les comarques tarragonines i que va ser declarada una infraestructura ferroviària declarada prioritària per la Unió Europea el 2013

La candidata de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha denunciat aquest matí, a Tarragona, la situació d’endarreriment que pateix el Corredor Mediterrani. “Són 26 anys després, sis governs després i vuit ministres després seguim sense tenir el corredor Mediterrani acabat. És més, el que necessitem és aquesta doble via per no coincidir amb Rodalies. S’està fent un tercer fil, que és un pedaç, i que és aquesta manera de funcionar que té l’Estat espanyol i que passa a pocs països”,  ha assegurat la candidata.” “El 2013 va ser Europa qui va dir que s’havia d’executar el Corredor Mediterrani i que, a més, en pagaria una part. Han passat deu anys d’aquest 2013 i seguim sense tenir aquest corredor Mediterrani”. Nogueras ha explicat que “l’accés a Barajas es va adjudicar el 2007 i es va acabar el 2011. En canvi, el d’aeroport del Prat es va fer el 2010 estem al 2023 i encara no s’ha acabat. S’incompleix amb Catalunya no s’incompleix amb Madrid”. Nogueras hi ha afegit: “Espanya és la campiona dels incompliments. És el segon país que més incompleix les directives i la legislació europea”.

 

La candidata ha explicat que des de fa uns dies s’està activant el vot. “Detectem des de fa un dies que hi ha moviment. Que s’està activant el vot per Catalunya. Cada vegada hi ha més gent que, malgrat tot, del context, està prenent consciència que cal anar a votar i que car fer-ho per Catalunya”. Així, Nogueras, ha apel·lat directament als votants que volen la llibertat de Catalunya. “Demanem el vot a aquells ciutadans que volen que el nostre país es desplegui, que creixi, que progressi. I que ho fem sense complexos. Perquè Catalunya només la defensem els ciutadans de Catalunya”.

 

Per la seva banda, el cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats per al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, Josep Maria Cruset, ha donat les gràcies a la candidata al Congrés per visitar de nou les comarques tarragonines. “A diferència d’altres candidats, que no han vingut ni un sol dia de campanya a les nostres comarques”.

Cruset ha denunciat que les obres del Corredor del Meditarrani porten 26 anys de retard. “És una infraestructura ferroviària declarada prioritària per la UE el 2013 i és vital per al futur de Catalunya i de les nostres comarques, però l’Estat espanyol va tard i malament, sigui amb els governs del PSOE o del PP”, ha assenyalat durant una roda de premsa a Tarragona, acompanyat del candidat al Senat, Eugeni Sedano, i el número 4 de la llista, Jaume Casañas.

Cruset ha subratllat que aquesta actitud dels governs espanyols es produeix per incompetència i per incompareixença. “la incompareixença del Govern espanyol s’evidencia amb el seu silenci sobre la necessitat de treure el trànsits de mercaderies pesants i perillosos de la costa, que travessa nuclis urbans, i fer-lo anar per l’interior, evidentment, sense que representi el pas per zones poblades”.

 

En aquest sentit, Cruset ha assegurat que, “com més força tingui Junts el 23 de juliol, més força tindrem per fer possible perquè les obres del Corredor Mediterrani no avancin al ritme d’un tren de Rodalies”.