Nogueras: “El PSC vol ser clau per salvar el soldat Sánchez, Junts ho vol ser per servir Catalunya”

“Salvadors d’Espanya en surten de sota les pedres, per defensar Catalunya només hi som nosaltres”, ha assegurat la candidata al Congrés

 

Junts ha iniciat avui els actes de campanya de les eleccions del 23-J al parc de l’Espanya Industrial, al districte de Sants-Montjuïc. La candidata al Congrés, Miriam Nogueras, ha assegurat que “el PSC vol ser clau per salvar el soldat Sánchez, Junts ho vol ser per servir Catalunya”. Nogueras ha explicat que al llarg de la història “els governs espanyols, per salvar Espanya, han hagut d’enfonsar Catalunya. Ho han fet a través de les institucions, de la nostra economia. S’ha de recordar el desastre deRodalies, la no execució dels pressupostos, el retard del corredor Mediterrani, que enfonsa Catalunya i la seva competitivitat”.

Durant la seva intervenció, Nogueras ha recordat que “de salvadors d’Espanya en surten de sota les pedres però de defensors de Catalunya només hi som nosaltres. Aquest 23-J no pot guanyar el PSC, Catalunya ha de ser d’un altre color que el de l’estat espanyol. Si nosaltres tenim la clau tot canviarà a Madrid. Res serà igual”.

Per la seva banda, el candidat al Senat, Antoni Castellà, ha recordat l’1 d’Octubre. “Va guanyar el sí, i va guanyar el sí contra unestat que aquell dia va fer fallida. Aquell dia ens vam autodeterminar. Perquè algú que va votar l’1 d’Octubre hauria de votar aquesta candidatura? Perquè agafem el compromís solemne davant la ciutadania que no donarem un vot a cap investidura que no reconegui el dret a l’autodeterminació”, ha assenyalat Castellà. El candidat ha afirmat que l’independentisme “té una escletxa d’oportunitat”. En aquest sentit, Castellà ha afirmat que “hem de donar la imatge a Europa que la majoria social independentista hi segueix sent”.

El candidat al Congrés, Aleix Sarri, ha criticat la taula de diàleg. “No podem caure en la trampa deles dues Espanyes, si hi caiem nosaltres hi cauran a fora. Si volem alliberar Catalunya, nopodem estabilitzar el país del qual ens volem alliberar, ha assegurat Sarri. El candidat també ha fet referència a la sentència que s’ha conegut aquesta semana a Brussel·les sobre el president Puigdemont i els consellers Comín i Ponsatí. “Heu vist mai que el president Puigdemmont esrendeixi? No. És cert que hem tingut una mala sentència, però n’hem tingut d’altres en el passat i no hem abaixat el cap. Hem apel·lat, tornar a lluitar i guanyar, i aixo es el què faremamb la sentència”, ha asseverat Sarri.

 

 

Barcelona, 9 de juliol de 2023