Nogueras : “El govern espanyol no té, ni ha tingut mai, cap interès en el corredor mediterrani”

La portaveu de Junts al Congrés denuncia que la infraestructura porta  “26 anys de retard, sis governs i vuit ministres”

 “Tampoc tenen cap interès en la competitivitat de Catalunya”, ha assegurat

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha denunciat, que el govern espanyol no té interès en construir el corredor mediterrani. “Porten 26 anys de retard en la seva promesa d’executar aquesta infraestructura. Sis governs i vuit ministres”, ha assegurat la diputada.

En aquest sentit, Nogueras s’ha queixat que els governs espanyols han apostat pel model radial que passa per Madrid. “No tenen cap interès en aportar cap mena de benefici a la productivitat i al progrés de Catalunya. Deixin de mentir-nos. Per vostès, els Catalans a pagar i a callar”, ha assegurat. “Cada vegada que Europa els critica, vostès surten a dir que el corredor es farà. Compleixen l’expedient fins el següent toc d’atenció. I es queden tan amples”, hi ha afegit Nogueras, que ha fet un repàs dels diferents governs espanyols i les promeses que no s’han complert.“Cada tres o quatre anys el govern de torn es fan la fotografia amb els empresaris que reclamen el corredor del mediterrani i fan creure als ciutadans, una vegada més, que aquest és el moment”, ha assegurat Nogueras. A més, la diputada ha retret a la ministra de Territori, Isabel Rodríguez, que encara hi ha 17 trams pendents i que només se n’han finalitzat 3. “Arriba el diàleg però no arriben els diners. El govern no paga a Catalunya i la gent està molt farta que els hi prenguin el pèl”, hi ha afegit.

Nogueras també ha atribuït al govern espanyol la pèrdua de competitivitat que pateix Catalunya. En aquesta línia, també ha fet referència a la gestió de Renfe i Adif. ”De les inversions previstes a Catalunya només n’han pagat el 24%. De les inversions previstes a Madrid n’han executat el 153%”, ha afirmat la diputada que s’ha queixat que a Catalunya no s’ha fet ni un quilòmetre de via nou en els darrers 25 anys mentre que a Madrid se n’han construït 84.  “A Madrid hi ha trens nous? Sí. I a Catalunya? No. Vostès fan signar un contracte que ens obliga a operar amb Renfe deu anys més. Si volem trens nous com els altres hem d’aguantar deu anys més  el nefast servei de Renfe”, ha denunciat la diputada.