Nogueras: “El govern espanyol inclou facilitar el rescat de les autopistes de Madrid en el decret d’estalvi energètic”

La portaveu de Junts al Congrés denuncia que 1.360 milions d’euros aniran a parar al sector elèctric

 

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, denuncia que el decret d’estalvi energètic que s’ha d’aprovar dijous que ve al Congrés de Diputats “s’hi inclou facilitar el pagament pel rescat de les autopistes de Madrid”. La diputada també denuncia que hi ha una partida de 1.360 milions d’euros que aniran a parar a les elèctriques. “No s’especifica on aniran a parar aquests diners, si aniran a parar a l’oligopoli. Tampoc s’especifica d’on surten. En aquest reial decret, com ja és una pràctica habitual d’aquest govern, trobem diferents mesures i no totes tenen a veure amb l’estalvi energètic. Moltes d’elles són poc clares”, assegura Nogueras. “Tenim moltes preguntes per fer al govern. Volem saber on van els impostos que paguen els ciutadans de Catalunya”, assenyala la diputada. 

La diputada de Junts al Congrés també es mostra molt crítica amb el decret de prevenció d’incendis. “No hi ha ni una sola mesura pels incendis que s’han produït i que encara estem patint”, afirma. 

Des de Junts per Catalunya es pregunta si algú del govern espanyol està negociant amb el govern francès per poder executar el Midcat. “Aquesta infraestructura sí que donaria una independència energètica que és absolutament vital per poder encarar la crisi que alerten tots els indicadors econòmics”, afirma Nogueras. 

 

Barcelona, 18 d’agost de 2022