Nogueras: “El govern espanyol és el del no a tot a Catalunya”

Junts vota en contra dels pressupostos generals

“És una quimera que el govern espanyol, sigui del color que sigui, no pagui als ciutadans de Catalunya allò que els correspon”

Nogueras, ha criticat aquest matí que el govern de PSOE i Podem és el del “no a tot Catalunya”.“Han dit no a un fons d’ajuda als ajuntaments per poder pagar la factura de la llum. Han dit no a un fons extraordinari per a les PIMES i autònoms perquè puguin fer front a aquesta crisi energètica. Han dit no a una partida per poder finançar i pagar tractaments per al càncer metastàtic”, ha assegurat Nogueras.

La diputada ha continuat enumerant algunes de les esmenes que s’han rebutjat. “El PSOE ha dit no a un fons d’ajuda a joves emprenedors. Ha dit no a invertir en el talent dels joves a Catalunya. Junts al Congrés ha votat en contra dels pressupostos generals. La portaveu de Junts, Míriam dit no a frenar les ocupacions delinquencials. Ha dit no a la revisió de contractes públics. Qui són els del no, senyora ministra?, ha preguntat Nogueras que ha afirmat que la independència de Catalunya “serviria per poder pagar més tractaments contra el càncer, més inversió per a pimes i autònoms, per ajudar els ajuntaments, els joves i entrar de ple al segle XXI”.

Nogueras ha assegurat que “el que realment és una quimera no és la independència de Catalunya, que estic convençuda, aconseguirem. El que realment és una quimera és que el govern espanyol, sigui del color que sigui, pagui als ciutadans de Catalunya allò que els correspon”.
Nogueras ha acusat el govern de “mercadejar amb els diners dels ciutadans” i de “llançar titulars i promeses però, al final, els diners no arriben a Catalunya”.

La diputada ha criticat que “l’any 2021 només va arribar el 35% del pressupost i que el 2022 ha estat del 16%”. Nogueras també ha denunciat la situació de les infraestructures a Catalunya. “De les inversions previstes a Renfe, vostès només han pagat, en 25 anys, un 24% del previst”, ha afirmat Nogueras, que ha afegit que “el corredor mediterrani porta 26 anys de retard, sis governs i vuit ministres. Una infraestructura que augmentaria la competitivitat a Catalunya”.
Al començament de la seva intervenció, Nogueras, va mostrar la seva solidaritat amb la ministra d’Igualtat, Irene Montero. “Tota la solidaritat amb tu, ministra. Fa massa temps que es pateix violència política a l’estat espanyol. Ho vivim ahir i ho patim des de fa molts anys a Catalunya. No blanquejar aquesta gent és responsabilitat de tots”, ha afirmat.