Nogueras denuncia que “el govern espanyol permet a Rússia operar amb vaixells petroliers davant de les costes de Ceuta”

“L’Estat espanyol mostra dues cares: la que passeja pel món com a garant de la pau i l’altra; la que deté polítics, la que no respecta els valors europeus i vulnera drets fonamentals sistemàticament”, assegura la portaveu al Congrés

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Miriam Nogueras, ha denunciat avui, durant la compareixença de la ministra de Defensa, “les dues cares que mostra l’Estat espanyol” davant de la invasió russa d’Ucraïna. “Hi ha la cara que passeja pel món com a garant de la pau i l’altra; que és la que deté polítics, la que no respecta els valors europeus i la que vulnera els drets fonamentals sistemàticament“, ha assegurat Nogueras, que també ha fet referència a la detenció, produïda ahir, de la consellera i eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí. “Aquella Espanya de la qual no et volen parlar és aquella que espia polítics catalans, periodistes, advocats i que no dóna la cara davant les institucions europees”, ha assegurat. “El motiu pel qual la Unió Europea defensa Ucraïna, és perquè Ucraïna defensa els valors europeus. Aquells que es creu que tots defensem. Llavors, existeix el cas Espanya”, hi ha afegit.

La diputada s’ha mostrat molt crítica amb la permissivitat que està mostrant el govern espanyol davant de les maniobres russes prop de les costes de Ceuta i també pel fet que actualment l’Estat espanyol importa un 84% més de gas natural procedent de Rússia. “Aquella Espanya de la qual no et volen parlar és aquella Espanya per on passen el 20% de les exportacions de cru rus. Es calcula que Rússia mou davant de les costes de Ceuta 1.400 milions d’euros al dia, que són més de 6 milions de barrils al mes”, ha denunciat Nogueras, que ha recordat que Junts ha fet diverses preguntes sobre aquest tema “i el govern contesta que els petroliers russos no passen per Ceuta”. La diputada també ha alertat sobre el risc ecològic que suposa el trànsit d’aquests petroliers, que no estan en les condicions més òptimes.

Per últim, Nogueras ha assegurat, dirigint-se al govern espanyol, que “tenen un problema amb la cartografia perquè, segons vostès, els vaixells no passen per Ceuta. I sí que hi passen. I segons vostès, els cadàvers no eren a Melilla. I sí que hi eren. També tenen un greu problema amb la realitat: segons vostès, Pegasus només és un cavall alat i no un sistema d’espionatge”.