Nogueras: “Davant de l’espoli fiscal només hi ha una resposta: independència”

“No només venim a dir que ja n’hi ha prou, venim a parlar clar: això va de Catalunya”

Junts continua recorrent Catalunya en aquesta campanya electoral per als comicis del 23J i el matí d’aquest dimecres, sisè dia de campanya, ha ofert una roda de premsa a Barcelona per denunciar l’espoli fiscal que pateix Catalunya per part de l’Estat espanyol. “Mentre tothom s’entreté amb els cara a cara, a Catalunya cada dia ens cisen 55 milions d’euros”, ha assegurat la candidata al Congrés, Miriam Nogueras, qui ha demanat el vot a Junts “per dir prou i per forçar que Catalunya cobri el que li pertoca”.

 

Nogueras ha lamentat que “mentre uns ens entretenen amb cortines de fum, els catalans paguen 2.700 euros cada any que se’n van i no tornen”. Uns diners que, segons la candidata, “no reverteixen en els ciutadans” i que “mentre ens insulten, la realitat és que s’han perdut 65.000 jornades laborals a causa de les més de 800.000 incidències a Rodalies”, ha assegurat Nogueras. Tanmateix, Nogueras ha retret que “això que passa a Catalunya, no passa a Madrid, perquè Madrid cobra i Catalunya paga. Quan a Catalunya n’han arribat 24, a Madrid n’arriben 153”.  “Mentre alguns presumeixen, Catalunya pateix un espoli fiscal que afecta a tothom a tots dels ciutadans de Catalunya: a la gent treballadora, als autònoms i pimes catalanes”, ha exposat, i ha corresponsabilitzat el PSC d’aquest espoli: “No només no fa res per aturar-lo, sinó que hi contribueix. Votar PSC és votar per una Catalunya més espoliada, més pobre i amb menys serveis”.

 

Per la seva banda, el portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, ha denunciat els constants incompliments del Govern espanyol per la seva baixa execució i ha lamentat que “mentre l’Estat espanyol ha oblidat Catalunya, els socis catalans del Gobierno han mirat cap a una altra banda”. També ha denunciat que “mentre el 100% dels catalans paguen aquests diners cada any, el 20% es troben en risc de pobresa”. En aquesta línia, Cleries ha lamentat que el sistema de finançament autonòmic de règim comú actual “està caducat des del 2014 i porta funcionant des del 2009”. “En l’època de la immediatesa i de les noves tecnologies, funcionem amb un finançament obsolet amb dades i xifres de fa 14 anys i caducat en fa 9 d’anys”, ha exposat. Tot plegat, amb uns “socis preferents catalans del Govern espanyol que no han fet res per aturar-ho i han mirat cap a una altra banda”. “Que no ens facin creure que anem ‘endavant’, perquè la veritat és que Catalunya aquests anys ha anat endarrere, ha retrocedit”, ha conclòs.

 

Barcelona, 12 de juliol de 2023