Nogueras: “Catalunya necessita inversions, no caritat en forma de bitllets gratuïts fins a finals d’any”

Junts reclama el traspàs “immediat i urgent” de Rodalies Renfe a Catalunya

“El caos patit aquest matí a la xarxa ferroviària és innaceptable”, afirma la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, demana el traspàs immediat i urgent de rodalies Renfe a Catalunya davant la situació de deixadesa endèmica que viu la xarxa ferroviària. Fa només uns dies que es van posar al servei dels ciutadans els abonaments gratuïts per viatjar en Renfe Rodalies i les incidències no s’han aturat: hi continua havent retards que afecten a milers de viatgers. El caos que s’ha viscut aquest matí ha arribat a afectar a 80.000 persones. «Catalunya necessita inversions, no caritat en forma de bitllets gratuïts fins a finals d’any», assegura la diputada, Míriam Nogueras.

La gestió de Rodalies Renfe és ineficaç i es demostra una vegada més que les inversions a la xarxa catalana són ínfimes. «S’han fet el 24% de les inversions mentre que a Madrid han executat el 153%. Destinen 308 euros per ciutadà a Madrid i 95 euros per ciutadà a Catalunya. L’accés de Rodalies a la T1, si s’acaba el 2024 o el 2025, haurà trigat 14 anys. El de Barajas es va fer en només dos», afirma Nogueras.

De fet, en els darrers 25 anys els quilòmetres de via inaugurats a Madrid són 84. A Catalunya, 0. Pel que fa a la construcció de noves estacions, Madrid torna a guanyar per golejada. A Madrid se n’han fet 20 i a Catalunya (Barcelona) només 6. «Quan ens gestionen des de Madrid ens fem petits. Demanem el traspàs immediat i urgent de Rodalies Renfe a Catalunya», hi afegeix Nogueras.

Junts reclama una xarxa ferroviària de primer nivell. «Volem i necessitem un servei de Rodalies que estigui a l’alçada del país que ens mereixem, dels impostos que paguem i de la necessària competitivitat del nostre teixit empresarial», sosté Nogueras. La diputada ha demanat en repetides ocasions, i en aquesta setmana davant la vicepresidenta i ministra d’Economia, Nadia Calviño, que es facin les inversions que pertoquen a Catalunya i que es traspassi a la Generalitat el servei. «Catalunya necessita poder gestionar els 52.000 d’euros en impostos que paguem. Els ciutadans de Catalunya es mereixen molt més. Es mereixen la independència», afirma Nogueras.