Nogueras: “Cada cop que tenim les urnes al davant, ens hi juguem la pervivència com a nació”

Que el mapa polític de Catalunya no s’assembli a una provincia espanyola no depèn ni del 155, ni de Madrid, ni de Llarena, ni dels espies. Depèn de vosaltres”, afirma el president Puigdemont

“Pedro Sánchez no ha tingut la decència de posar els peus a les nostres comarques en campanya perquè li cauria la cara de vergonya amb els seus incompliments”, assegura Josep Maria Cruset en l’acte central de les comarques de Tarragona.

 

Junts ha celebrat aquest vespre l’acte final  a les eleccions del 23-J a la demarcació de Tarragona. Des de la capital del Tarragonès, la candidata al Congrés, Miriam Nogueras, ha alertat que en aquests comicis  “no es pot votar en clau espanyola”. Nogueras ha explicat que “aquestes eleccions van de Catalunya, malgrat l’esforç que tots els actors espanyols porten anys fent, per dir-nos que no hi ha opció; que el que nosaltres defensem és impossible. Que va de dretes espanyoles o d’esquerres espanyoles De PP o PSOE”, ha dit la candidata.

Nogueras ha assenyalat que “cada cop que hi ha urnes, els catalans no només estem votant els nostres representants polítics. Cada cop que votem ens hi juguem la pervivència com a nació. Ens hi juguem el nostre país”. Nogueras ha  explicat que la situació que es presenta avui, el 2023, és molt diferent. “La proposta no pot ser la mateixa que fa 20 anys. En aquestes eleccions hem de fer un pas endavant”, ha assenyalat la candidata.

 

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha intervingut a l’acte de Tarragona  a través d’un vídeo i ha afirmat que  “s’ha de votar a favor de Catalunya”. “Hi ha qui es pensa que s’ha de salvar Pedro Sánchez o parar a la dreta. Molts pensant que defensen a Pedro Sánchez acabaran oblidant-se de salvar Catalunya.  Ho hem vist fa quatre anys. Alguns han començat a prendre nota del fracàs de la seva estratègia. Tant se val si ens hi quedem sols, perquè ens hi quedarem forts i ens hi quedarem ferms”, ha dit el president Puigdemont. “Que el mapa polític de Catalunya no s’assembli a una provincia espanyola no depèn ni del 155, ni de Madrid, ni de Llarena, ni dels espies. Depèn de vosaltres”, ha assenyalat.

Per la seva banda, el secretari general, Jordi Turull, ha volgit incidir en el fet que aquestes “són unes eleccions complexes” i ha recordat que “el vot útil per Espanya és un vot inútil per Catalunya. No han arreglat res, no ha millorat l’espoli fiscal ni el corredor Mediterrani, ni els atacs a la llengua. En aquest sentit, Turull, ha criticat l’actitud de la presidenta del Congrés i candidata del PSC, Meritxell Batet. “Defensarà la llengua catalana qui treu la paraula al Congrés a la Miriam Nogueras per parlar en català?”, ha preguntat. El secretari general també ha tingut paraules per Pedro Sánchez. “Ha dit que no hi haurà amnistia ni autodeterminació, igual que ho deia Mariano Rajoy. I vam anar a la una i vam aconseguir el referèndum de l’1 d’octubre. Per això hem d’anar a la una”.

Per la seva banda, la presidenta, Laura Borràs, ha tingut un record pels represaliats per l’Estat espanyol. “alguns diuen que s’han sentit sols aquests anys a Madrid, haurien de recordar com s’han sentit els 4000 represaliats que han sigut encausats per defensar la independència de Catalunya. I que recordin que nosaltres sempre hem proposat la unitat per avançar cap a l’objectiu de la independència”.

En la seva intervenció a Tarragona, el conseller Rull, ha assenyalat que “nosaltres vam anar a la presó per defensar la independència de Catalunya i és la raó per la qual compareixem en aquestes eleccions. Hi ha qui diu que la por ha de prevaldre. L’esperança és més poderosa que la por. Si la gent no va tenir por, nosaltres no tenim dret a tenir-ne ni aleshores ni ara.  El conseller fet especial atenció a lles actuacions que estan duent a terme el PP i VOX al País Valencià i a les Illes Balears. “Junts és el mur més fort per fer front a PP i VOX”, ha dit.  

El cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats per al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, Josep Maria Cruset, ha

criticat que “Pedro Sánchez no ha tingut la decència de posar els peus a les nostres comarques durant aquesta campanya electoral. I no ho ha fet perquè li cauria la cara de vergonya”.  En aquest sentit, el candidat ha enumerat els 26 anys de retard que acumula el Corredor Mediterrani, el nefast servei de Rodalies, el rebuig al tercer carril de l’AP-7 a les Terres de l’Ebre o el desdoblament de la N-420, els 20 anys en construir el túnel del Coll de Lilla a l’A-27, la nul·la voluntat de traspassar la gestió de l’Aeroport de Reus o la desprotecció del Delta de l’Ebre.

El candidat al Senat per la demarcació de Tarragona, Josep Andreu, ha assegurat que el govern espanyol “és un fre per el desenvolupament de les comarques de Tarragona. Tenim moltes possibilitats però tenim un estat en contra”.

Per la seva banda, el president del grup municipal a l’ajuntament de Tarragona, Jordi Sendra, ha animat als votants de Tarragona a omplir les urnes “amb vots per a Cruset i Andreu”.