Nogueras assegura que el PSOE “utilitza la ultradreta per donar un cop de porta a la comissió d’investigació de Pegasus del Parlament Europeu” que visita el Congrés la setmana vinent

“A vostès els agradaria que l’Operació Catalunya només esquitxés al PP. I s’estan esforçant molt perquè sigui així”, ha assegurat la portaveu al Congrés

La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha preguntat aquest dimecres al ministre de la Presidència sobre el compliment i respecte del pla de Drets Humans, un cop s’hagi aprovat. “No són coneguts precisament per ser líders a garantir el respecte als Drets Humans i els fets els desmenteixen completament”, ha assegurat Nogueras. “Han vulnerat els drets de polítics i ciutadans catalans, ens han espiat per ser independentistes, veten les comissions d’investigació. Han utilitzat la ultradreta per donar un cop de porta a la delegació de la comissió d’investigació de Pegasus del Parlament Europeu, que la setmana que ve és aquí per investigar-los. Han preferit -ha afegit- el circ de la ultradreta, a rendir comptes davant del Parlament Europeu. La diputada ha recriminat també el govern espanyol que no compleix la meitat de les sentències del Tribunal Europeu.

Nogueras considera que al PSOE “li agradaria que l’Operació Catalunya només esquitxés el PP. I s’estan esforçant molt perquè sigui així, però l’Operació Catalunya és de l’Estat espanyol: de tots vosaltres, del PP i del PSOE. Alguns els blanquegen, altres els denunciem cada dia”.

La portaveu ha anat més enllà i ha preguntat al ministre si era coneixedor dels informes de Pegasus que feia el CNI. “L’Operació Catalunya existeix i vostès saben molt bé que no només la protagonitza el PP”, ha assenyalat Nogueras.