Nogueras anuncia el ‘no’ de Junts als Pressupostos i adverteix: “regalar l’estabilitat al Govern espanyol ens allunya de la independència”

“Aprovar aquests Pressupostos només beneficia el PSOE, perquè ni son uns bons pressupostos per a Catalunya ni es blinda la llengua catalana”, assegura la portaveu

 

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Míriam Nogueras, ha anunciat aquest dimecres el vot contrari als Pressupostos Generals de l’Estat, i ha dit que “regalar l’estabilitat al Govern espanyol ens allunya de la independència”. Nogueras ha explicat que “el pactisme ha resultat ser fum” perquè “durant tres anys, s’ha fet confiança a Pedro Sánchez i no ha complert”. En aquest sentit, la portaveu ha fet una crida a “la unitat del catalanisme” i ha “deixar de de donar oportunitats al PSOE i al 155”. “Aprovar aquests pressupostos només beneficia el PSOE perquè ni son bons per a Catalunya ni es blinda la llengua catalana”, ha afegit.

 

Nogueras ha destacat que la setmana passada Junts per Catalunya va aconseguir aprovar una esmena de 9.000 milions d’euros de fons Covid, dels quals 1.600 per a Catalunya.

El Govern espanyol ja ha dit que no l’aplicarà”, ha lamentat, alhora que ha recordat altres incompliments de l’Executiu espanyol: “de cada 100 euros pressupostats per inversions a Catalunya, només n’han arribat 30”, ha insistit. La portaveu també ha subratllat la “mala gestió” dels fons europeus, ja que “en el període 2014-2020, Espanya només n’ha absorbit el 49%”.

 

“Catalunya, l’Escolta Catalana i el Català retrocediran 30 anys”

D’altra banda, Nogueras ha advertit que la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística “porta Catalunya, l’Escola Catalana i el Català 30 anys enrere”, i ha lamentat que aquest govern “vestit d’esquerres i progressistes” és el mateix que “va votar a favor que les cúpules judicials estiguessin en mans de l’ultra dreta”. “La llengua no és una partida pressupostària i la protecció de les llengües minoritàries ja és obligatori per llei”, ha sentenciat.

 

 

 

 

Madrid, 24 de novembre de 2021