Nogueras al govern espanyol: “Si volen entrar al club de les democràcies europees, eliminin el delicte de sedició”

 

La portaveu al Congrés defensa l’esmena a la totalitat als Pressupostos Generals de l’estat

 

“Tot aquest servilisme i renúncia d’alguns no ha servit perquè els diners arribin a Catalunya”, afirma la diputada

 

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha defensat avui l’esmena a la totalitat als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2023. La diputada ha criticat que s’hagi posat sobre la taula “un tema que va molt més enllà dels pressupostos: el delicte de sedició”. “El Regne d’Espanya està tant a la dreta que qualsevol gesticulació que fa el PSOE, per insuficient o absurda que sigui,  s’aplaudeix com una autèntica fita”, ha assegurat la diputada. “Si volen entrar al club de les democràcies europees, eliminin el delicte de sedició. Aparentar ser un demòcrata no és ser demòcrata. Si no ho fan és perquè a les seves files n’hi ha alguns que pensen més com VOX que com aquells que s’autoanomenen socialistes o d’esquerres”, ha assegurat la diputada. “Vull pensar que cap partit català participarà d’aquesta trampa. Que cap partit català votarà sí a què el què vam fer el 2017 mereix un sol dia de presó. Qualsevol solució personal condemna a tot el moviment”, hi ha afegit la portaveu.

Nogueras s’ha dirigit a la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero: “Presentem una esmena a la totalitat perquè els diners no arriben mai a Catalunya. Si vostè no paga a Catalunya vol dir que no són una solució pels problemes de Catalunya”, ha afirmat Nogueras, que ha detallat la llista de “preses de pèl”. “Pegasus, Netflix, els 1.100 milions d’euros per les llengües minoritàries que han passat a la llengua castellana, la llei audiovisual, la llei de residus, la reforma laboral, la llei de seguretat nacional, la llei mordassa. És interminable”.

La portaveu al Congrés també ha lamentat “el servilisme i la renúncia d’alguns perquè han deixat en blanc el full sobre les grans fites”.

La diputada ha volgut recordar la situació del català a Europa. “Algú es creu que aquest govern que no ens deixa fer les nostres intervencions en català aquí mourà un dit perquè es pugui parlar a Europa? ”, s’ha preguntat Nogueras.

Nogueras ha retret a la ministra que dels pressupostos de 2021 “només se n’ha executat un 35,9%. A Madrid s’ha pagat 5 vegades més, un 184% exactament. A Castella-La Manxa s’ha executat un 157,5%, a la Rioja un 118,2% i a l’Aragó un 108,6%. En aquest 2022 de cada 100 euros només n’han arribat 16”.

La diputada ha criticat que “no hi ha cap mecanisme de control”  i en la mateixa línia, ha assenyalat que “alguna cosa falla”. També ha afegit que “si vostès no paguen als ciutadans de Catalunya, no passa absolutament  res.  No corregeixen aquesta anomalia”.

Nogueras ha fet referència al caos de Rodalies dels darrers mesos. “En poc més d’un mes els usuaris de Renfe han perdut més de 450.000 hores de productivitat”, ha assegurat. “El què està clar és que els diners no arriben a Catalunya”, ha dit Nogueras.