Nogueras al govern espanyol: “Les elèctriques fan l’agost i vostès les continuen compensant”

La portaveu de Junts al Congrés denuncia que l’executiu espanyol “no compleix ni les mesures que ells mateixos proposen”

 

Junts presenta esmenes als pressupostos que reclamen ajudes  per a pimes  autònoms i per als ajuntaments per fer front a la factura elèctrica

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha denunciat, novament,  els abonaments en forma d’ajudes milionàries a les elèctriques. “Fan l’agost i vostès les continuen compensant”, ha assegurat la diputada que ha recordat que el preu del gas ha caigut i que l’estat espanyol torna a ser el país amb l’electricitat més cara de la Unió Europea.  Nogueras s’ha tornat a queixar que els reials decrets que presenta el govern espanyol  inclouen tants temes “que impedeixen tenir un debat seriós sobre cada cosa”. La diputada ha retret a la ministra de Transició Ecològica que no s’ha posat en marxa la subhasta per obligar a les grans elèctriques a “subhastar una part de la seva electricitat verda perquè s’oferissin preus més competitius i ajudar d’aquesta manera els ciutadans”.  La portaveu també ha criticat que les mesures que aplica el govern espanyol acaben sent “barreres  que aconsegueixen que es perdin projectes i que s’acabin pagant factures impagables”.  Nogueras ha explicat que les propostes de Junts, en canvi, passen per unes esmenes al projecte de pressupostos que contemplen ajudes per a pimes i autònoms  i un fons  de 6.000 euros per als ajuntaments perquè puguin pagar les factures elèctriques. D’altra banda, Nogueras, s’ha referit al president Puigdemont. “És el president a l’exili i ell està sotmès a la justícia. La justícia amb majúscules. Fugat, és el rei Joan Carles. El rei lladre que ens fan pagar a tots”, ha assegurat Nogueras.