Nogueras al Govern espanyol: “Ens espien pel que pensem, no pel que fem”

La portaveu ha defensat l’esmena a la totalitat de Junts contra la reforma de la Llei de Seguretat Nacional del Govern espanyol: “Els sembla normal i allunyat dels temps de Rajoy que un Estat espiï la dissidència política?”

 

La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha defensat aquest dijous l’esmena a la totalitat contra la reforma de la Llei de Seguretat Nacional que pretén aprovar el Govern de Pedro Sánchez a la cambra baixa. “Quan els Estats tenen l’objectiu d’eliminar i acabar amb moviments polítics que molesten i que no agraden, el que fan és qualificar-los de problema de ‘seguretat nacional’, i aleshores justifiquen lleis com aquesta, i justifiquen la violència, la presó i el espionatge a la dissidència”, ha argumentat la diputada, qui ha llançat una pregunta al ministre de la presidència, Félix Bolaños, en relació amb la suposada ‘normalitat institucional’ entre Govern espanyol i Generalitat, de la qual presumeix el PSOE: “Els sembla normal i allunyat dels temps de Rajoy que un Estat espiï la dissidència política?”

 

Vostès fan por, perquè són llops amb pell de socialista”, ha subratllat la diputada, qui ha lamentat que, amb cada llei i reial decret que aprova el Govern espanyol, es fulminen competències i recursos de la Generalitat de Catalunya. “Però el menys destacat d’aquesta reforma és la fulminació de competències“, ha dit Nogueras, perquè “sembla que preparin el camí i les eines perquè un futur govern PP i VOX pugui rematar el que queda de drets fonamentals i llibertats”. En aquest sentit, ha assegurat que els independentistes “ens hem de preocupar i molt amb aquesta Llei, perquè vostès no ens espien pels que fem, ens espien pels que som i pensem”.

 

Amb aquesta Llei intenten que comprem que l’Estratègia de Seguretat Nacional de l’Estat espanyol estigui liderada pel president Sánchez, a qui, al seu torn, vostès diuen se li ha espiat el mòbil. Tan ximples es creuen que som?” ha criticat la portaveu de Junts davant el ministre Bolaños.

 

 

 

Madrid, 12 de maig de 2022