Nogueras al Govern espanyol: “Ens demanen carta blanca sense condicions i que renunciem a l’expansió pressupostària del Govern de Catalunya”

“Necessitem la força dels 23 representants independentistes per condicionar el Govern espanyol”, apunta

 

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Míriam Nogueras, ha assegurat aquest dilluns que “el Govern espanyol no només ens demana que li donem carta blanca sense condicions, sinó que renunciem a l’expansió pressupostària que el Govern de Catalunya reclama per a les seves pròpies finances “. Ho ha explicat en la seva intervenció en relació a la pròrroga de la suspensió de les regles fiscals. A més, la portaveu ha lamentat que l’independentisme tampoc voti de manera conjunta en aquesta ocasió: “és en moments com aquests quan necessitem la força dels 23 representants independentistes per condicionar el Govern“. I ha afegit que “és injust que ens queixem d’aquest Govern espanyol des de Catalunya, però que aquí votem a favor de totes les polítiques que ens perjudiquen“.

 

Nogueras ha retret a la ministra d’Hisenda la retallada del dèficit que pretenen aplicar a les comunitats autònomes, que passen de l’1,1 al 0,6%. “Una taxa de referència del dèficit del 0,6% per al pròxim any, com vostès proposen, vol dir 1.200M€ menys per a Catalunya el 2022“. Aquesta xifra, ha afegit Nogueras, “no és només un número, són recursos per a persones concretes dels pobles i ciutats de Catalunya“. La diputada ha dit que, si a aquesta situació s’afegeix que no hi haurà fons extraordinaris Covid, com va augurar el conseller Jaume Giró, “ja ens explicaran com afrontem les necessitats urgents i ineludibles de l’àmbit social, sanitari, empresarial i educatiu que tenim com a conseqüència de la pandèmia“.

 

Finalment, la portaveu ha retret a l’Executiu espanyol que “mentre moltes persones no arriben a final de mes, el seu govern els puja la quota dels autònoms; no dóna ajudes directes com en altres països d’Europa; permet que l’oligopoli elèctric cobri les factures de llum més altes de la UE en temps de crisi, i alhora, permet que les grans empreses moroses espanyoles no paguin a les Pimes els més de 80.000M€ que tenen de deute “.

 

Madrid, 13 de setembre de 2021