Nogueras al Govern espanyol: “Els del no a tot per a Catalunya sempre han estat vostès”

“Junts molesta perquè som els únics que exigim rigor: si ens toquen 100 euros, en paguen 100”, assegura  

La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha intervingut aquest dimecres després de la compareixença del president espanyol, Pedro Sánchez, i li ha recriminat els baixos nivells d’execució pressupostària a Catalunya: “Només han pagat 35 euros de cada 100 que corresponen, per llei, als catalans. Paguin el que ens correspon!”. Nogueras ha criticat que el “Gobierno más progresista de la historia” inverteixi a Madrid el 184%, quan Catalunya representa el 19% del PIB i el 16% de la població. “No existeix cap criteri de competitivitat quan qui reparteix és el Govern espanyol. Els del no a tot per a Catalunya són vostès”. En aquest sentit, la diputada ha dit a Sánchez que “en qualsevol taula on ens hem assegut amb vostès, sempre els hem exigit que si ens toquen 100, ens paguin 100”.

 

A Espanya, si ets català pagues molts diners, però tens el pitjor servei de trens de rodalies de tot l’Estat espanyol, també tens els trens més vells i les pitjors carreteres”, ha seguit Nogueras, qui ha explicat que la gent “no ens ha votat perquè ens deixem prendre el pel, i menys en nom d’un diàleg que no existeix”.

 

La portaveu també ha preguntat a la bancada del Govern espanyol com han encaixat la resta de socis europeus que Espanya signés, el 2018, un pacte amb Rússia sobre fake news, anunciat per l’aleshores ministre d’Exteriors espanyol, Josep Borrell i el ministre d’Exteriors rus, Sergei Lavrov.

 

D’altra banda, Nogueras ha preguntat a la ministra d’Hisenda si el Govern espanyol pensa prendre mesures per tal d’executar la totalitat dels Pressupostos Generals a Catalunya. “El temps ens ha acabat donant la raó i vostès no s’han mogut d’on estava Rajoy, és a dir, sense diners i sense diàleg”, ha advertit Nogueras, qui també ha criticat que es posi la pandèmia “com a excusa”: “la pandèmia l’hem patit tots, Catalunya i Madrid”. “Junts molesta perquè som els únics que exigim rigor”, ha dit.

 

 

Madrid, 8 de juny de 2022