Nogueras a Sánchez: “Vostès incompleixen sistemàticament. Només han executat el 16% del pressupost a Catalunya”

“Alguns han decidit donar estabilitat a aquells que creuen que un 16% és suficient per a Catalunya”, assegura la diputada en referència a ERC

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha denunciat aquest dijous els incompliments que any rere any perpetra l’estat Espanyol amb Catalunya. Nogueras s’ha dirigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que avui compareixia davant el Congrés. “No et crec. No ho dic gratuïtament ni amb l’ànim d’ofendre.  No ens el creiem perquè els números, les dades i els fets objectius constaten que menteix”, ha assegurat  la diputada. “Parla de dignitat, de justícia. Jo em pregunto si és just i digne que només s’hagi executat el 16% dels pressupostos a Catalunya”, afirma Nogueras. “Per què un ciutadà de Madrid rep el triple que un ciutadà de Catalunya?”, ha preguntat.

Nogueras ha retret a Sánchez que la crisi energètica “no va arribar amb la guerra d’Ucraïna sinó que ja hi era abans”. “Tampoc em sembla ni digne ni just que vostès compensin a les elèctriques amb 1.360 milions d’euros públics en un moment en què aquestes empreses tripliquen els seus beneficis. Moltes petites i mitjanes empreses i també autònoms es podrien beneficiar d’aquests millions”, ha assegurat la diputada.

La portaveu també denuncia la situació que s’ha viscut en els darrers temps a Rodalies Catalunya. “Els ciutadans de Catalunya han perdut en poc més d’un mes  450.000 hores de productivitat i això suposa una pèrdua de molts millions d’euros i és a causa dels retards del trens que vostès gestionen. Dels últims 40 dies, els trens només n’han funcionat bé 7. Els que gestionem a Catalunya, els Ferrocarrils de la Generalitat, tenen una puntualitat mitjana del 99%”, ha explicat Nogueras.

La portaveu de Junts al Congrés també ha retret a ERC que continuïi donant suport al govern espanyol malgrat els incompliments dels compromisos pressupostaris i sobre la desjudicialització. “La llista d’incompliments és llarga i qui no compleix no és de fiar. El món el canvien els valents i els que compleixen les seves promeses, és evident que ni vostè (a Sánchez) ni el senyor Aragonès, canviaran res”, ha afirmat Nogueras. “Alguns han decidit donar estabilitat als que creuen que un 16% és suficient per a Catalunya”, ha dit Nogueras. “Ho han fet a canvi de quatre mentides, quatre titulars i una mica de catifa vermella”, hi ha afegit.