Nogueras a Sánchez: “Vostè és el màxim responsable de l’espionatge a l’independentisme. Prou de diàlegs màgics”

En relació amb la Llei Audiovisual, que també es debat avui, Nogueras ha dit al president del Govern espanyol que “lamentem profundament que li hagin tornat a sortir de franc els pressupostos” 

La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha intervingut aquest dijous al Ple per assenyalar el president del Govern espanyol com a màxim responsable polític de l’espionatge als independentistes. “Vostè no assumeix cap responsabilitat i només proposa algunes reformes legislatives. Però nosaltres no som aquí per reformar Espanya”. Nogueras li ha recordat que les directrius polítiques del CNI les aprova i firma el president del Govern espanyol: “Han espiat l’adversari polític independentista. Per què ens espien? Quin delicte hem comès? En un país normal donaria explicacions, no explicaria contes”.

 

Ens han mentit, enganyat i espiat, i tot i així alguns insisteixen en pactes i diàlegs màgics amb vostès”, ha explicat Nogueras, qui ha criticat que “Socialistes i Comuns firmen pactes a Catalunya que defensen el català, però a Madrid aproven lleis que el fulminen”. En aquest sentit, la portaveu de Junts s’ha referit a la Llei Audiovisual que també es debat al Ple d’aquest dijous: “Ni el 6% a Netflix, ni respecte a la diversitat, ni respecte a les competències del Govern de Catalunya, ni recursos per a les llengües cooficials”. Una xifra demolidora: es destinen més de 1.000M d’euros per al castellà i amb prou feines 10 per al català. Davant el què Nogueras ha afegit: “Hem de lamentar profundament que li hagin tornat a sortir gratis els pressupostos”.

 

Gràcies al PSOE i alguns partits catalans que a canvi de res li han donat estabilitat, avui Catalunya no és la Catalunya desacomplexada i valenta del 2017 que va sortir al carrer per dir prou”, ha insistit la diputada, que recorda a Pedro Sánchez que “parlar de diàleg no és dialogar”.

 

 

Madrid, 26 de maig de 2022