Nogueras a Sánchez: “Si el que diu no és propaganda, faci una llei d’Amnistia”

Nogueras recorda a Sánchez que la concessió dels indults no resol el conflicte polític

 

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Míriam Nogueras, ha preguntat aquest dimecres al president de Govern espanyol “quin és el Pedro Sánchez real”: El que ens diu que ens estima? Qui anuncia que detindrà el President Puigdemont? El que proposa votar en referèndum un nou Estatut per a Catalunya? Qui anuncia que il·legalitzarà de nou la convocatòria de referèndums? “, ha ironitzat Nogueras, qui ha dit ha Sánchez que “si realment estima el ciutadans de Catalunya, i el que diu no és propaganda, llavors entenc que està disposat a aprovar la llei d’Amnistia, acceptar la tornada dels exiliats, acabar amb la repressió, també l’econòmica, situar-se en la via escocesa, fer un referèndum pactat i respectar el resultat d’aquest referèndum”. “Si no és així, -ha insistit Nogueras- el que vostè va fer dilluns va ser anunciar la reedició del règim del 78“. La diputada ha advertit al president que “concedir els indults als presos no resol el conflicte polític” i que “el seu discurs al Liceu s’ha de traduir en política“.

 

La diputada ha recordat a Sánchez que aquest dilluns l’Assemblea del Consell d’Europa va aprovar per àmplia majoria un informe “demolidor” per a l’Estat Espanyol: “Un informe que dóna visibilitat a una realitat que aquí s’han entestat en amagar i és que a Espanya hi ha presos polítics i exiliats, hi ha repressió, hi ha una macrocausa contra l’independentisme i es fusiona l’activitat política amb la judicial. I aquest informe exigeix ​​a Espanya revertir aquesta situació “.

 

La portaveu ha acabat la seva pregunta “amb la part del poema de Miquel Martí Pol que dilluns no va llegir, senyor Sánchez“:

“Posem-nos dempeus altra vegada

I que se senti la veu de tots solemnement i clara

Cridem qui som i que tothom ho escolti.

I en acabat, que cadascú es vesteixi

com bonament li plagui, i via fora!

Que tot està per fer i tot es possible”

 

 

Madrid, 23 de juny de 2021