Nogueras a Sánchez: “Respectin el resultat de les urnes i formalitzem el divorci”

“La negociació d’igual a igual serà quan Catalunya sigui un Estat, llavors podrem començar l’etapa del retrobament i la reconciliació”, adverteix, i afegeix: “Aquesta farsa no es pot aguantar dos anys més”

 

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Míriam Nogueras, ha expressat aquest dimecres a Pedro Sánchez que “només hi ha una via perquè hi hagi una negociació real d’igual a igual amb Catalunya, i és que vostès facin allò que exigeixen al PP: respectin el resultat de les urnes, formalitzem el divorci i llavors sí, comencem una nova etapa de retrobament i reconciliació, d’Estat a Estat, d’igual a igual“. Ho ha dit en la seva rèplica a la intervenció del president del Govern espanyol per donar compte dels indults en el Ple de la cambra. “Els ciutadans de Catalunya no reclamen retrobament, han votat independència“, ha insistit la diputada, que ha advertit que “aquesta farsa no es pot aguantar dos anys més” perquè “el que vostès expliquen és un conte, el mateix que ens trobarem a la taula del diàleg“.

 

Vostè fa discursos de reconciliació i concòrdia amb una mà i permet el robatori i la repressió amb l’altra“, li ha retret Nogueres, abans de preguntar si “aquest és el seu diàleg“. Així mateix, la portaveu de Junts ha recordat que “el president legítim de Catalunya, els consellers Puig, Ponsatí i Comín, Marta Rovira i Anna Gabriel segueixen a l’exili“, que hi ha més de “3.000 represaliats“, que el “polititzat i parcial” Tribunal de Comptes pretén robar “milions d’euros” a treballadors de la Generalitat per fer la seva feina, “però, en canvi, no vol apartar l’Advocacia de l’Estat, que aquesta sí que depèn de vostè“.

 

Nogueras també s’ha dirigit a Pablo Casado, a qui ha dit que “Sánchez no és el copilot del cotxe que ens porta a la independència“, i ha assegurat que “avui Sánchez no es dirigia als independentistes, es dirigia als votants de seu partit, per seduir-los i deixar-los clar que mai permetrà un referèndum “, ha reblat.

 

 

 

Madrid, 30 de juny de 2021