Nogueras a Sánchez: “Junts només estarà en un procés de negociació real”

“No és urgent una reforma fiscal, és urgent la independència de Catalunya per deixar de venir aquí a pidolar i començar a créixer”

 

La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha intervingut aquest dimecres al Debat de l’estat de la nació per advertir Sánchez que “Junts només estarà en un procés de negociació real per respectar el veredicte de les urnes”, i ha assegurat que “no farem de socorristes de la taula que vostès han fulminat i de la què ens han vetat”. Nogueras ha recordat a Sánchez que “no hi ha cap bretxa emocional a Catalunya; l’única bretxa que hi ha està entre els que respecten la democràcia i els que no”, abans d’insistir: “Vostè està disposat a seure per negociar el procés d’independència de Catalunya?

 

La portaveu ha retret a Sánchez que parli de “diàleg i retrobament” quan “vostès són l’acusació directa en els casos judicials contra l’independentisme“; per això, la portaveu ha dit que “no els blanquejarem ni donarem estabilitat perquè nosaltres també anem a per totes”. En aquest sentit, Nogueras ha explicat que “seguir donant estabilitat al Govern espanyol i a la seva taula ens ha allunyat a poc a poc de la independència” i que amb el Govern de Pedro Sánchez “Catalunya sempre perd”. “No és urgent una reforma fiscal, és urgent la independència per deixar de venir aquí a pidolar engrunes i començar a créixer”, ha afegit.

 

Els indults parcials, revisables i condicionats no han servit de cap manera respecte al procés d’alliberament de Catalunya. L’agenda catalana segueix sent la mateixa que hi havia quan governava Rajoy”, ha insistit la portaveu de Junts, que ha tornat a retreure que “es doni estabilitat” a un Govern espanyol “que ens espia i que es compromet a detenir el President Puigdemont, electe i persona lliure a 26 països dels 27 de la UE”.

 

En matèria econòmica, Nogueras ha assegurat que anunciar l’abonament de transport gratuït a Madrid, “on els trens funcionen i on vostès han executat el 184% dels pressupostos, pot estar bé”, però a Catalunya, “la seva mesura només servirà perquè la gent que viatja amb Renfe segueixi arribant tard a la feina, però de franc, amb el 40% de trens més vells de l’Estat i només de setembre a desembre”. “Els trens no han de ser gratis” -ha dit la diputada de Junts-, “han de funcionar”.

 

“Fa anys que proposem polítiques que poden donar autonomia a les empreses i no condemnar-les a unes ajudes que no solucionen res”, ha explicat, cosa per la qual ha tornat a demanar al Govern espanyol que “faci complir la llei de morositat perquè les grans empreses moroses espanyoles paguin els més de 80.000M€ de deute que tenen amb les PIMES”. També ha recordat que Espanya és el cinquè país (dels 30 estats que conformen l´Espai Econòmic Europeu) amb el preu de l’electricitat més alt. “Si vius a Espanya ets qui paga més i també qui cobra menys”.

 

Finalment, la portaveu ha recordat al president del Govern espanyol que “davant l’emergència sanitària que tenim, hi ha un fons Covid de 9.000 milions” aprovat gràcies a Junts per Catalunya als Pressupostos Generals de l’Estat.

 

 

 

Madrid, 13 de juliol de 2022