Nogueras a Sánchez: “Es posarà al servei de pimes i autònoms o al de grans empreses deutores i moroses?”

La diputada ha insistit a reclamar al Govern espanyol que vinculi els fons europeus al fet que les grans empreses paguin el deute de més de 80.000 milions d’euros a pimes i autònoms

 

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Míriam Nogueras, ha exigit al president de Govern espanyol que vinculi els fons europeus al fet que les grans empreses moroses paguin el seu deute, de més de 80 mil milions d’euros, amb pimes i autònoms: “Es posaran a el servei del 99% del teixit empresarial o al de les grans empreses deutores i moroses espanyoles?“, ha manifestat la diputada, abans d’afegir que “Antoni Cañete, president de Pimec, els va fer aquesta proposta i Junts per Catalunya la va registrar en aquesta Cambra; una proposta que suposaria una injecció de 100.000 milions d’euros de liquiditat per a les petites, mitjanes empreses i autònoms“.

 

Nogueras ha recordat a Sánchez que Espanya se situa líder a Europa en atur i en atur juvenil, sent a més el país de la UE que menys ajudes directes ha donat: “Només a Catalunya més de 100.000 autònoms corren el risc de tancar els seus negocis perquè vostès els han deixat sols, incrementant la ja exagerada quota mensual fins a 2 vegades durant aquesta crisi“. La portaveu ha explicat que quan el Govern espanyol ha aprovat el repartiment de 11.000 milions, només un 8-9% aniran a Catalunya. “Ens correspondria un 20%, que és fins i tot menys del que rep Catalunya quan qui reparteix és Europa, amb criteris de competitivitat i no ideològics com vostè“, ha destacat.

 

A Itàlia, les primeres ajudes directes van arribar l’abril de 2020; un restaurant de Perpinyà ha rebut 80.000 euros d’ajudes de l’Estat francès; un restaurant de Palautordera ha rebut 0 euros d’ajudes de l’Estat espanyol “, ha exposat Nogueras, qui ha criticat els “discursos triomfalistes que anuncien pluges de milions, però que sempre acaben en fum“. “Quin tipus de polítiques són les del seu Govern: les que prediquen davant les càmeres i micròfons o les que acaben executant? Escrivà o Podem? Monarquia o República? “, ha dit.

 

Madrid, 14 d’abril de 2021