Nogueras, a Rufián: “No farem de bombers dels seus mals acords a Madrid”

“Com es poden regalar els vots dels catalans per aprovar lleis que ens deixen amb menys recursos i menys competències?”, ha qüestionat la candidata al Congrés

 Junts acaba el setè dia de campanya a eleccions del 23-J amb un acte a Manresa

La candidata al Congrés, Miriam Nogueras, ha assegurat des de Manresa, en el setè dia de campanya, que “Junts no farà de crossa de ningú a Madrid”. “Avui Rufián ens demanava que exigíssim el traspàs de Rodalies. Quin traspàs si el tenim des de fa deu anys? Han de traspassar la infraestructura i els diners”, ha dit Nogueras. En aquest sentit, la candidata ha assegurat que “ara Rufián no pot pretendre que fem de bombers pels seus mals acords sense que ells rectifiquin la seva submissió al PSOE i a Sumar”. La candidata considera que l’estratègia d’una part del catalanisme ha contribuït que Catalunya hagi perdut pes aquests darrers anys. “Tenim un país amb un potencial brutal però aquesta legislatura acaba amb una Catalunya més petita, més prima”, ha assegurat. Nogueras ha fet referència a la pèrdua de competències. “Hem perdut el cànon de residus, que feia més de 18 anys que el teníem. De titularitat, de recaptació i de gestió d’aquest impost, que ara es recapta a Espanya. S’ha aprovat la llei d’habitatge aprovada amb els vots d’ERC i en la que hem perdut competències. També la Llei de Ciència, aprovada també amb els vots de part del catalanisme. Ara, les nostres universitats han perdut un 4% de recursos per investigació i recerca”, ha assenyalat la candidata. “Com es poden regalar els vots dels catalans per aprovar lleis que ens deixen amb menys recursos i menys competències?”, ha qüestionat Nogueras. “També amb la LOMLOE que, en cap cas, ha blindat la nostra llengua ni la immersió”, hi ha afegit.

 

En la seva intervenció a Manresa , la presidenta del partit, Laura Borràs, ha recordat que “cada dia tenim motius per dir que ja n’hi ha prou”. Borràs ha fet referència al debat que el passat dilluns va enfrontar els líders del PSOE i el PP. “Són les dues cares de la mateixa moneda però quan parlen de l’autodeterminació de Catalunya són la mateixa cara de la mateixa moneda. ”, ha assenyalat la presidenta. “El que vol l’estat és desdibuixar la nació en el present, perquè ja no en quedi res en el futur”, ha afegit Borràs.  La presidenta també ha denunciat el tracte que rep la llengua catalana per part de l’Estat espanyol. “Ja n’hi ha prou de refiar-se dels que han anunciat 200 vegades que han blindat la llengua. L’objectiu és arraconar-la, menystenir-la, empetitir-la, minoritzar-la, folkloritzar-la, perquè ja sigui una cosa absolutament inútil”, ha assegurat Borràs.

 

Per la seva banda, el candidat al Senat, Toni Castellà, ha assegurat que “l’Estat espanyol va exercir el terrorisme contra el poble català l’1 d’Octubre”. Castellà ha assegurat que l’episodi de Borriana “és l’exemple de la a foscor del franquisme, és la censura a la cultura catalana. Això és PP i VOX però hem tingut la sentència del TSJC, amb l’objectiu de destruir la llengua, perquè destruir la nostra llengua és destruir la nació. i la construcció nacional d’Espanya es fonamenta en la destrucció de les nacions que comparteixen aquesta estat. Castellà ha apel·lat als votants descontentes d’ERC i la CUP i els ha demanat que facin confiança a Junts en aquestes eleccions. “No us demano que canvieu de partit o canvieu d’ideologia us demano que ens doneu confiança”, ha dit Castellà.

Per la seva banda, la candidata al Congrés, Clàudia Cots, ha explicat que fa vuit anys que viu a Brussel·les.Quan portes anys fora veus les coses amb una altra perspectiva i aquesta experiència m’ha fet veure les mancances que tenim aquí. Per aquest motiu he decidit fer el pas, per treballar pel meu país, en defensa dels interessos dels catalans. Em preocupa el futur d’aquest país i el seu present, mai oblido el seu passat”, ha assenyalat Cots.

 El candidat al Congrés i membre de Moviment d’Esquerres de Catalunya, Josep Serra, ha afirmat que “el PSOE és capaç de trepitjar la democràcia per tal d’aturar el moviment independentista”, ha assegurat. En aquest sentit, ha afirmat que “la nostra desmobilització és la seva victoria”, hi ha afegit Serra.

El cap del grup municipal de Junts a Manresa, Ramon Bacardit, ha assegurat que són “moments difícils per la política”. Bacardit s’ha referit a l’equip de Junts que treballa a Madrid. “És  un equip que treballa amb honestedat, transparència i determinació i que pot portar a Madrid els nostres anhels i la nosta reivindicació”, ha assegurat Bacardit.

 

 

Manresa, 13 de juliol de 2023