Mònica Sales sobre la llei de l’audiovisual: “La millor esmena a la llei espanyola és aprovar la llei catalana”

La portaveu anuncia que el Grup parlamentari sol·licitarà “de manera imminent” un ple nomogràfic sobre l’ús social de català i presentarà propostes al Debat de Política General que tingui la llengua com a eix vertebrador

La portaveu del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, ha carregat contra la llei de l’audiovisual de l’estat espanyol perquè exclou la protecció del català. Sales ha assenyalat que la proposta que fa l’executiu de Pedro Sánchez no ha aplicat cap de les al·legacions que es van proposar des de Catalunya, que treballaven per “revertir les amenaces del text espanyol, perquè no promou el català, perquè no ajuda TV3, perjudica els productors catalans i envaeix les competències del CAC”. És per això que ha recordat que “el català és un dels temes cabdals de Junts per Catalunya” i ha sentenciat que “la millor esmena a la llei espanyola és aprovar la llei catalana”.

En aquest sentit, Sales ha anunciat que Junts per Catalunya pren la iniciativa davant l’ofensiva de l’Estat Espanyol contra el català i sol·licitarà, “de manera imminent”, un ple monogràfic sobre l’ús social del català; impulsarà iniciatives legislatives per fer front a la situació d’emergència de la llengua catalana i finalment, en el Debat de Política General, presentarà propostes de resolució que tinguin la llengua com a eix vertebrador.

Finalment, la portaveu ha traslladat el suport del Grup parlamentari a Josep Lluís Alay que serà jutjat pel viatge que va fer en qualitat d’observador a Nova Caledònia l’any 2018.

Barcelona, 21 de setembre de 2021