Mònica Sales

Mònica Sales: “Si el conseller Campuzano no compareix i no rectifica, estudiarem demanar la seva dimissió”

La portaveu adverteix al president Aragonès que, si no desautoritza el titular de Drets Socials, avalarà l’acord anunciat en nom del Govern amb Gabriel Rufián 

La portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, ha instat el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, a donar explicacions de manera immediata sobre el seu acord amb el candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián, referent a la construcció d’una nova residència pública a la localitat. 

“Si no compareix, no demana disculpes i el Govern no rectifica, estudiarem la reprovació del conseller Campuzano i no descartarem demanar la seva dimissió”, ha advertit Sales. En segon lloc, ha demanat explícitament “que el president Aragonès el desautoritzi. En cas contrari, el seu silenci avalarà l’acord del conseller Campuzano amb Gabriel Rufián a Santa Coloma de Gramenet”, ha asseverat. En aquest sentit, “el president Aragonès ha d’aclarir si el seu Govern ha contret acords similars amb altres alcaldables del seu partit”, ha reblat.

La portaveu ha recordat que el grup parlamentari va registrar ahir la petició de compareixença del conseller Campuzano al Parlament. Sales ha qualificat de vergonyós que el conseller tanqués un acord amb el candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet en nom de l’Executiu.  “És a dir, el Govern va vincular la victòria del seu partit a l’Ajuntament amb la construcció d’una nova residència per a gent gran”, ha insistit. 

Sales ha advertit que aquestes pràctiques “són pròpies d’un govern sectari i que es tracta d’una actitud inadmissible”, amb un nul respecte a les institucions i als votants. “Esquerra ha traspassat una línia vermella en les regles del joc democràtic”, ha reblat.

“Sembla que el conseller Campuzano pren decisions per criteris electorals, en comptes de basar-se en criteris tècnics i necessitats territorials. Cal que el Parlament conegui la planificació de places i de noves residències”, ha conclòs la portaveu.

Ple monogràfic sobre educació

D’altra banda, Sales ha anunciat que el grup parlamentari ha registrat la sol·licitud de celebrar un ple monogràfic sobre educació al Parlament, tal com va anunciar el president del grup parlamentari, Albert Batet, dimecres passat durant la sessió de control al president de la Generalitat.

“Davant la inacció i de la mala gestió del conseller Cambray, volem celebrar un ple monogràfic sobre educació perquè cal prendre amb urgència mesures conjunturals i estructurals, com demana el sector educatiu. Cal un pla de xoc per revertir el fracàs del Govern en matèria educativa”, ha exigit la portaveu.

Sales ha expressat la preocupació per la gestió del conseller Cambray en els dos darrers anys, “que s’ha guiat sempre per la improvisació, en comptes d’una liderar una bona planificació”

En aquest sentit, ha lamentat les dades negatives en matèria educativa marcades per l’abandonament escolar prematur i el fracàs escolar. La portaveu ha insistit que “la situació actual no és un fracàs ni del nostre sistema educatiu ni de la comunitat educativa, a qui agraïm la seva gran feina. És un absolut fracàs del Govern del president Aragonès”.

Sales ha anunciat que durant les pròximes setmanes, el grup parlamentari es reunirà amb entitats del sector educatiu per recollir les seves demandes i necessitats. “I esperem que la resta de grups parlamentaris se sumin a la petició del ple monogràfic d’educació”, ha conclòs.

La portaveu del grup parlamentari ha expressat, “com hem fet aquest matí davant del Tribunal Superior de Justícia, tot el suport als membres independentistes de la mesa del Parlament durant la legislatura de l’1 d’Octubre, que afronten la repetició d’un judici que, d’entrada, ja no s’hauria hagut de celebrar mai”. Sales ha qualificat aquest judici d’un nou atac als principis bàsics de la democràcia. “En un parlament, s’hi ha de poder parlar i debatre de tot. No ens cansarem de denunciar-ho i de plantar-hi cara”, ha afirmat.

Finalment, Sales ha explicat que Junts per Catalunya segueix amb l’evolució de l’incendi forestal a La Selva del Camp i ha expressat tota la solidaritat als veïns afectats i tot el suport als cossos de seguretat i d’emergències que treballen per a la seva extinció.

Barcelona, 14 de març de 2023