Mònica Sales

Mònica Sales: “Preparem-nos, defensem-nos i expliquem-nos per construir el nostre estat”

La portaveu de Junts ha afirmat que “som aquí per fer possible els compromisos de la legislatura del 52% junts, sense fissures i de manera unànime”


La portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, ha fet una crida en la seva intervenció al Debat de Política General a treballar per un estat propi davant del menysteniment i la manca de garanties democràtiques que ofereix l’Estat espanyol. “Preparem-nos, defensem-nos i expliquem-nos des de tots els espais possibles”, ha dit Sales, per qui “la lluita per la independència s’ha de fer amb propostes que ens permeten ser cada dia menys dependents i materialitzar reptes de país”

La diputada ha fet una crida a la defensa dels interessos de la ciutadania, a exigir el que pertoca a Catalunya davant d’un menysteniment continuat i ha assegurat que “hi ha infinitat de motius per seguir demanant el que és nostre: finançament, inversions, projectes i accions”.  

“Hem de poder denunciar l’assetjament polític i judicial que patim arreu del món”, ha assegurat Sales que ha recordat la manca d’assumpció de responsabilitats davant la vulneració de drets per part de l’Estat. “Diguem prou i treballem per construir el nostre estat: amb una llengua, amb una cultura i amb una identitat”, ha sentenciat.

Sales ha manifestat la voluntat del partit de fer possible els compromisos de la legislatura del 52% per avançar cap a la independència “junts, sense fissures i de manera unànime”.  

El ple ha aprovat la proposta de resolució de Junts per Catalunya sobre l’1 d’octubre. Segons ha explicat Sales, es tracta d’una proposta “per mantenir viva la memòria col·lectiva i la unitat que va fer possible defensar Catalunya, la democràcia i la llibertat”. En aquest sentit, Sales ha recordat que el parlament va aprovar una llei “que va fer possible que el govern del president Puigdemont fes la convocatòria del referèndum, una jornada de dignitat nacional i d’autoestima de país que ens cal no oblidar mai”.  

També han obtingut llum verda la resta de propostes presentades pel grup parlamentari en les que insta el govern i les conselleries a desplegar plans específics per reduir la dependència de l’Estat; a persistir en la recerca de justícia i reconeixement en l’àmbit internacional de la conculcació de drets civils i polítics; i a defensar totes les competències i reclamar un finançament just per Catalunya.