Mònica Sales: “La millor esmena a la llei audiovisual espanyola és la llei catalana”

La portaveu parlamentària insta l’independentisme a coordinar els seus 23 diputats a Madrid per defensar la llengua i la indústria audiovisual catalana

 

La portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, ha afirmat avui que “la millor esmena a la llei audiovisual espanyola és la llei audiovisual catalana”.  Sales ha alertat que “el Govern espanyol acaba d’aprovar un projecte de llei de reforma de l’audiovisual que margina el català”. En aquest sentit, la portaveu ha recordat que tal com ja havia advertit Junts per Catalunya, “deixa el català en una posició de risc i fixa una quota insignificant només per plataformes amb seu a l’Estat espanyol, cosa que exclou les més importants, com Netflix o HBO, Amazon Prime o Disney”.

 

Segons Sales, el Govern de Pedro Sánchez, format pel PSOE i Unidas Podemos, ha tornat a enganyar i a ignorar les peticions de partits, institucions i empreses catalanes, prometent unes quotes que després no s’han fet efectives en el projecte de llei. “Això posa de manifest la necessitat de coordinar l’independentisme a Madrid. Conscients, des de Junts per Catalunya, que 23 diputats junts tenen més força que 23 diputats separats”, ha alertat la portaveu. 

 

En aquest sentit, ha declarat que “des de Junts per Catalunya avui estenem la mà a tothom per pactar conjuntament unes esmenes a la llei que puguin garantir el català a totes les plataformes”. En cas que no siguin acceptades, ha instat a votar en contra dels pressupostos al Senat perquè retornin al Congrés i no acceptar-los si la llei de l’audiovisual no recull aquestes quotes rellevants pel català.  Sales ha manifestat que Junts, al Parlament de Catalunya, “ja tenim la feina feta. Ha acabat el termini d’esmenes i estem disposats a dur la proposició de llei al ple. Fem una crida a la resta grups parlamentaris a debatre-la en seu parlamentària”.

 

Finalment, Sales també ha advertit que el català està en estat d’emergència i que la seva presència al sector audiovisual és cabdal i essencial per al seu futur com a llengua viva. 

 

Barcelona, 30 de novembre de 2021