Mònica Sales: “Hem de ser dignes dipositaris de la confiança del 52% per fer possible la independència”

En el Debat de Política General s’han aprovat les cinc propostes de resolució presentades per Junts per Catalunya

La portaveu reitera que la repressió contra l’independentisme no s’atura i trasllada el suport del Grup parlamentari al president Puigdemont

Sales defensa la Catalunya del sí, de progrés, de benestar i de llibertat, enfront la Catalunya dels del ‘no a tot’

 

Junts per Catalunya ha presentat aquest dijous a la tarda les propostes de resolució del Grup parlamentari al Debat de Política General. El ple ha aprovat les propostes de resolució de Junts per Catalunya que defensen que som el 52% per avançar cap a la independència; que expressen el suport al president Puigdemont; que denuncien que l’Estat espanyol no pot presentar credencials plenament democràtiques; que reclamen la gestió i l’ampliació de l’aeroport del Prat; i que rebutgen els projectes de la MAT i el preu de l’electricitat. La portaveu de Junts per Catalunya, Mònica Sales, ha afirmat que “hem de ser dignes dipositaris de la confiança del 52% per fer possible la independència”. En aquest sentit ha assegurat que “ens pertoca avançar i ens pertoca fer-ho junts. Amb cultura d’unitat, entre els partits independentistes. Amb cultura de coalició, entre els partits del Govern”.

Durant l’exposició de les propostes de resolució presentades per Junts per Catalunya, la portaveu ha denunciat la repressió de l’estat espanyol contra l’independentisme “segueix amb la seva deriva autoritària, que aplica amb persecució i repressió. És una actitud antidemocràtica que topa, una vegada i una altra, amb les derrotes judicials que li arriben d’Europa”. En aquest sentit, Sales ha recordat la detenció del president Puigdemont a Sardenya com “una nova mostra de l’afany que té l’Estat espanyol per reprimir el moviment independentista”. És per això que, d’acord amb una de les propostes presentades al ple d’avui dijous, Sales ha fet un reconeixement públic de la figura del president Puigdemont, com a president de l’1 d’octubre i li ha agraït la tasca d’internacionalització que està duent a terme des de l’exili.

 

 

La Catalunya de progrés, llibertat i benestar

Junts per Catalunya ha presentat una proposta de resolució en defensa d’una Catalunya de progrés, llibertat i benestar. El text defensa que “per ser un país capdavanter necessitem infraestructures de primer nivell, com l’aeroport del Prat. És un motor econòmic cabdal per atraure inversions, per acollir esdeveniments internacionals i per captar talent”. Per això, Mònica Sales ha defensat al Debat de Política General que el Govern exigeixi a l’Estat assumir la gestió integral de l’Aeroport i que, a la vegada,  mantingui la inversió de 1.700 milions d’euros de la qual se n’ha desdit. En aquesta línia, la portaveu ha reiterat la defensa de l’ampliació de l’aeroport, sempre que es preservi la llacuna de la Ricarda i minimitzi les afectacions ambientals a la Xarxa Natura 2000, com reclama la Unió Europea. “Perquè Junts per Catalunya som els que defensem la Catalunya del sí, però no a qualsevol prou”, ha reblat.

Junts per Catalunya també ha presentat una proposta de resolució de rebuig al projecte i el traçat de les cinc línies de la MAT que afecten Catalunya, de sud a nord.

 

 Defensa del mandat de l’1 d’octubre

Junts per Catalunya ha defensat el mandat de l’1 d’octubre i ha assegurat que “només un referèndum pactat pot substituir el mandat polític del referèndum de l’1 d’octubre”.

 

 

Barcelona, 30 de setembre de 2021