Mònica Sales: “Cada dia que Pedro Sánchez no confirma la seva assistència a la taula de diàleg, ni concreta l’ordre del dia, ni la data, menysté el Govern i les institucions catalanes”

La portaveu del grup insta el president espanyol a ser present a la taula de diàleg i reivindica tractar-hi qüestions centrals com l’autodeterminació, l’amnistia i una solució pel conflicte polític

 

 

El Grup parlamentari de Junts per Catalunya ha iniciat aquest dimarts al migdia unes jornades de treball a Brussel·les per abordar el nou curs parlamentari. La trobada ha estat encapçalada pel president del grup, Albert Batet, i la portaveu Mònica Sales. A més, també hi ha participat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez.

 

 

En una roda de premsa des de Brussel·les, la portaveu Sales ha assegurat que “cada dia que Pedro Sánchez no confirma la seva assistència, ni concreta ni l’ordre del dia, ni la data de la taula de diàleg, menysté el Govern i les institucions catalanes”. És per això que Sales ha dit que el partit no decidirà quines persones assistiran a la taula de diàleg amb l’estat espanyol en representació de Junts per Catalunya fins que no hi hagi un ordre del dia definida. A més, la portaveu ha instat el president espanyol a ser-hi present i ha reiterat que s’han d’abordar qüestions com l’autodeterminació, l’amnistia i una solució del conflicte polític.

 

 

Crida a la participació en els actes de la Diada Nacional de Catalunya

La portaveu de Junts per Catalunya al Parlament ha aprofitat la roda de premsa per fer una crida a la participació en els actes de la Diada Nacional de Catalunya el proper dissabte. “Animem a la ciutadania i als afiliats a participar en els diferents actes d’arreu del país el proper 11 de setembre. És una fita important, un espai de trobada de l’independentisme i volem demostrar la força que tenim les persones que defensem que Catalunya ha de ser un estat independent”, ha dit.

Les jornades, que s’allargaran fins dijous, estaran centrades en la posició del grup parlamentari envers qüestions essencials com Infraestructures i Acció Climàtica; Ocupació i Habitatge; Treball i Economia; Cultura, Llengua i Mitjans de Comunicació. “Definirem les línies estratègiques en aquest curs polític. Som els de la solvència i independència, sobre aquests eixos encetarem el Parlament”, ha reblat finalment.

 

Brussel·les, 7 de setembre de 2021