Mònica Sales, portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya

Mònica Sales: “Amb aquests pressupostos, guanya l’autonomisme i perd l’independentisme”

La portaveu del grup parlamentari manifesta que “hi ha esperança perquè Junts per Catalunya som l’alternativa en positiu”  

La portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, ha advertit avui que “amb aquests pressupostos, guanya l’autonomisme i perd l’independentisme. Perd el conjunt del país”. En el marc del debat del projecte de Llei de Pressupostos, Sales ha incidit en el fet que “41 diputats dels 68 que votaran a favor aquests pressupostos no són independentistes. La majoria de diputats que aprovaran aquests pressupostos estan contra la independència”. “Vostè, president Aragonès ha triat autonomisme. Ha passat del govern independentista al tripartit autonomista”, ha etzibat durant la seva intervenció

No obstant això, ha reivindicat un missatge d’esperança perquè “Junts per Catalunya som l’alternativa en positiu. A favor del país, a favor del bon govern, a favor de defensar tots els ciutadans, a favor d’un país millor i d’un país lliure”. “Junts també ha triat, ha triat ser al costat de la gent. Amb la fermesa de defensar cada dia el Primer d’Octubre i amb el compromís de fer sempre possible treballar amb solvència i treballar per la independència”, ha subratllat.

En aquest sentit, la portaveu ha explicat que l’esmena a la totalitat de Junts als Pressupostos és una esmena a la totalitat al president de la Generalitat i al seu govern, però que també és una esmena a la totalitat perquè no són uns bons pressupostos per Catalunya i per la gent.

Sales ha advertit que Junts volia pressupostos aprovats l’1 de gener, raó per la qual el partit va fer els deures “i vam presentar una proposta amb gran capacitat de síntesi, per tenir un punt de partida per enfilar la negociació de pressupostos”. Per això, ha assenyalat que Junts va fer la feina, “malgrat el cessament del vicepresident Puigneró, malgrat els incompliments dels acords d’investidura, malgrat la pèrdua de confiança envers el President, malgrat els acords a Madrid en solitari i a canvi de res, malgrat el seu mal pacte de reforma del Codi Penal, malgrat tot”.

 

Fiscalitat justa, drets i cohesió social, llengua i equilibri territorial

Sales s’ha referit als grans paquets de mesures que definien el decàleg de Junts: el desenvolupament econòmic, amb una fiscalitat justa; els drets i la cohesió social; la llengua, la cultura i els mitjans de comunicació; l’equilibri territorial, i més sobirania nacional. Mesures que es van dur a la negociació dels pressupostos “amb la voluntat d’ajudar els catalans i resoldre les dificultats i necessitats de la ciutadania en l’actual escenari econòmic i social”. A aquesta situació, s’hi suma “un dèficit fiscal de més de 20milions d’euros que cada any marxen a Madrid i no tornen”, ha dit.

D’altra banda, la portaveu ha afirmat que el model de país de Junts per Catalunya és el que garanteix la igualtat d’oportunitats a tots els pobles i comarques i, per això, “hem defensat la necessitat d’impulsar polítiques públiques que ajuden a repoblar-lo, amb l’impuls del món rural”. En aquest sentit, ha retret al Govern que no hagi incorporat la proposta d’incentius fiscals per a residents de poblacions amb índex d’envelliment o índex de despoblament, o de baixa densitat de població. Com a exemple, Sales s’ha referit a la Terra Alta,  la tercera comarca per la cua amb menys inversió del pressupost amb un 0,14%, i l’Alta Ribagorça,  just per sobre amb un 0,27%. “És així com volen garantir l’equilibri territorial? És així com es governa la Catalunya sencera?”, ha preguntat Sales al president.