Mas: “Vull que el meu vot sigui útil a Catalunya, per això sóc aquí amb la Miriam Nogueras”

El president Mas i la candidata al Congrés, Miriam Nogueras, defensen el model productiu català en un acte amb empresaris

“L’estructura empresarial espanyola és depenent del BOE”, assegura   Nogueras

 

Junts ha continuat la campanya del 23-J amb un esmorzar aquest matí amb empresaris a la capital catalana. La candidata al Congrés, Miriam Nogueras, ha compartit l’acte amb el president, Artur Mas, que li ha donat suport de manera explícita. “Si jo fos un ciutadàde Madrid o Andalusia només podria triar entre dretes o esquerres, entre PP o PSOE, o potser entre Sumar i VOX. ACatalunya hem de triar una opció que defensi els interessos del país on sigui i davant de qui sigui. I per això sóc aquí, amb la Miriam Nogueras. Vull que el meu vot sigui útil per Catalunya”. Mas ha defensat que “tampoc el dèficit fiscal, el model sanitari, o el model fiscal són de dretes o esquerres, Si podem triar opcions que sabem que defensaran els interessos del país, tenim molt de guanyat. A Catalunya no hem de triar entre dos models, sinó l’opció que defensi el interessos del pais, en termes d’utilitat catalana. És el país que estimem i defensem, així de clar”.

En un acte de perfil eminentment econòmic, el president Mas ha explicat que “el dèficit fiscal no té una solució estructural dinsd’Espanya. De fet, és tan difícil arreglar el dèficit fiscal com la independència de Catalunya”. El president, que ha explicat que els governs, tan del PP com del PSOE, “no tenen cap interès en arreglar-ho”. Com a Conseller d’Economia i després com a president de la Generalitat, vaig viure discussions sobre el model de finançament català. La conclusió és que Espanya no té cap incentiu per resoldre el dèficit fiscal català perquè d’aquí surten molts recursos que van a molts llocs de l’Estat. Per quèajudar Catalunya si ells, en la seva mentalitat, no se’n refien de la nostra deriva nacional?

En la seva intervenció, Nogueras ha defensat el model econòmic i productiu català. “És evident que el model de l’Estat espanyol és molt diferent al català, que es basa en una estructura depetita i mitjana empresa i autònoms. En canvi, el model espanyol és molt centralitzat a Madrid. Hi ha una estructura empresarial molt depenent del BOE . El model català té un nucli industrialmolt potent, amb sectors d’alt valor afegit. Aquest no és el cas de l’Estat espanyol”.

La candidata al Congrés ha explicat que “hem de tenir clar que governi qui governi, mai es faràuna llei espanyola que beneficïi a Catalunya. Per exemple, la reforma laboral ha estat un desastre. Les conseqüències són nefastes”.

Nogueras ha volgut posar en valor la feina que ha fet Junts a Madrid. “La tasca que hem fet no l’ha fet cap altre partit. Ara, les empreses moroses espanyoles no poden optar a un cèntim dels fons Next Generation si no eixuguen el deute del 95% que tenen amb petites i mitjanes empreses”, ha assenyalat la canditata.

 

 

Barcelona, 19 de juliol