Manifest de la Diada Nacional de Catalunya

Un any més ens disposem a mantenir viva la flama de la nostra història. Més de tres-cents anys de dignitat des d’aquella lluita contra l’exèrcit de Felip V per preservar les institucions del nostre país, que es veuen atacades de manera flagrant novament en un procés molt meditat de retrocés democràtic en què també el rei, ara Felip VI, hi juga un paper cabdal; tres-cents anys de lluita per les llibertats individuals i col·lectives, que tornen a estar reprimides, ofegades i amb voluntat de ser silenciades.

Des de Junts per Catalunya ens conjurem a vetllar per l’esperit de la Diada Nacional en un any de màxima complexitat, en un any en què hem escrit pàgines difícils de la nostra història, en un any en què una pandèmia ens va aturar el dia a dia per anar-nos-en refent. Enguany, més que mai, hem de poder commemorar l’11 de setembre junts. Junts com a poble i junts per Catalunya amb la voluntat de rememorar les lluites compartides per assolir la independència i per esdevenir un país just i pròsper.

Els embats de l’estat espanyol continuen. Ha arribat el moment de fer de la confrontació intel·ligent una eina per fer possible el nostre futur i per continuar tirant endavant la voluntat del poble català, que va manifestar un sí rotund per esdevenir un estat en forma de república en una altra diada que forma part també dels episodis més rellevants de la nostra història: l’1 d’octubre de 2017.

Malgrat les dificultats, des de Junts per Catalunya us convoquem aquest 2020 a viure una Diada Nacional alegre i festiva alhora que reivindicativa i participativa. Us emplacem a ser exemple de civisme i responsabilitat per garantir totes les mesures establertes per frenar la propagació de la COVID-19.

Els motius per la mobilització hi continuen sent perquè la repressió ha vingut per quedar-se, però enguany hem de transformar-la per continuar mantenint l’esperit comú de combatre les agressions de l’Estat. Per això us animem a seguir les recomanacions que des de les entitats ANC i Òmnium han fet per preservar la reivindicació i la salut en la Diada d’enguany.

Celebrem doncs l’11 de setembre junts: amb aquell mateix batec del primer d’octubre, però amb distància. Una distància nova que se suma a la distància de celebrar-la amb el govern legítim i els líders de les entitats a la presó i a l’exili. Una distància que ens protegeix, però que alhora ens uneix com a poble en una altra lluita que també guanyarem.

Fidels als nostres objectius seguirem dignament alçats. Que la raó de l’1 d’octubre ens sigui far de llibertat.

VISCA CATALUNYA LLIURE!

Junts per Catalunya
11 de setembre de 2020