Laura Borràs: “Som els de la triple ambició: l’ambició de fer un Govern fort; l’ambició de les persones, de no deixar ningú enrere; l’ambició nacional d’avançar cap a la independència”

La candidata a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, i els principals candidats de Tarragona, Girona i Lleida, Albert Batet, Gemma Geis i Ramon Tremosa, celebren un acte polític a Sabadell

“Junts per Catalunya som la gent de la triple ambició: l’ambició de fer un Govern fort i eficaç; l’ambició de les persones, perquè som un país de persones que no vol deixar ningú enrere; l’ambició nacional, d’avançar cap a la independència i culminar el camí iniciat l’1 d’octubre”. Així ho ha afirmat la candidata de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, en un acte polític celebrat a Sabadell. Segons Borràs, la crisi derivada de la pandèmia de la Covid és “una crisi global que cal afrontar de forma local”. Per això, “Junts per Catalunya estem fent una candidatura de gent preparada, solvent, amb trajectòries que permetin donar esperança i que assegurin un Govern que treballarà per donar equilibri entre la salut i l’economia”, tal com ha afirmat la candidata. Finalment, Borràs ha assegurat que la fortalesa de Junts és la transversalitat i el compromís de ser “una candidatura de país” i ha fet una crida a la unitat de l’independentisme recordant que “només anant junts podem fer història”. 

Unes eleccions per seguir avançant

“Les eleccions del 14 de febrer van de Catalunya i del projecte col·lectiu que hem construït durant molts anys; van d’avançar o retrocedir; de reafirmar els valors que ens han fet avançar en aquest procés cap a la independència; de sumar generositats i transversalitat”. Així ho ha afirmat Albert Batet, qui encapçalarà la llista de Junts a la circumscripció de Tarragona. Segons Batet “Catalunya i l’independentisme hem assolit fites que mai haguéssim imaginat, com el referèndum de l’1 d’octubre. Tot el que hem fet fins ara té sentit i ens ha reforçat”. En aquest sentit, des de Sabadell, Batet ha defensat Junts com la gent que té “la voluntat de seguir avançant cap a l’objectiu de la independència” i que sap que “quan anem junts, avancem, persistim i guanyem”

Unes eleccions per transformar el model de governança

Segons ha afirmat la cap de llista de Junts per Catalunya a Girona, Gemma Geis, les eleccions del 14 de febrer són una oportunitat per “transformar el model de governança, garantint l’equilibri territorial i la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans”. Segons Geis, aquesta transformació implica “una transformació democràtica” que només es podrà aconseguir amb la independència de Catalunya. “Amb la irrupció de la Covid, els reptes de país s’han accelerat. Ens cal un bon Govern per fer front a aquests canvis i posar les bases de la reactivació econòmica”, ha sentenciat Geis, qui afirma que només Junts pot garantir seguir avançant en l’assoliment de la independència. 

Unes eleccions per potenciar l’economia catalana

Per la seva banda, Ramon Tremosa, conseller d’Empresa i Coneixement i cap de llista de Junts per Catalunya a la circumscripció de Lleida ha destacat que “Catalunya és un país amb una gran capacitat productiva, amb molt de talent i iniciativa empresarial”. Però, ha lamentat que “el marc legal espanyol fa que perdem oportunitats com a país”, tal i com ho demostraria la gestió centralitzada de la crisi de la Covid, i en concret, dels fons de recuperació europeus, per part del govern espanyol. En aquest sentit, Tremosa ha defensat la independència de Catalunya com la garantia “que no perdem oportunitats per a l’empresa catalana” perquè, segons afegeix, “quan parlem d’empresa parlem d’ocupació, de creació de renda i de riquesa que ens permeten desenvolupar polítiques socials i de benestar”. 

En l’acte també hi ha participat els candidats de Junts per Catalunya de Barcelona, Joan Canadell Elsa Artadi, de Girona, Marta Madrenas, i de Tarragona, Mònica Sales.

Sabadell, 22 de desembre de 2020