Laura Borràs sobre la decisió del TSJC sobre el model d’escola catalana: “Cal una resposta de país a aquesta agressió greu a un model d’èxit i de consens”

La candidata a la presidència de la Generalitat ha fet una crida a la resta de partits: “En matèries com la llengua hem d’anar tots a l’una, no s’ha blindat res amb la llei que s’ha votat al Congrés”

Laura Borràs ha fet una crida a una resposta conjunta per combatre les ingerències judicials, com la que s’ha conegut avui del TSJC, que obliga a impartir al menys un 25% de les classes en castellà. En una visita al Port de Tarragona, la candidata a la presidència de la Generalitat per Junts per Catalunya ha defensat el model d’escola catalana com un model inclusiu, de país i d’èxit. “En matèries com la de la llengua hem d’anar tots a l’una, no s’ha blindat res amb la llei que s’ha votat al Congrés, en les qüestions de país no hi pot haver mercadeig de partits”, ha criticat. “És una agressió molt greu al model d’escola catalana, des de Junts per Catalunya cridem a una resposta conjunta, col·lectiva, per no permetre aquestes ingerències judicials en el nostre dia a dia en els models que són de consens de país”, ha reblat.

Tarragona, un node a nivell europeu

Borràs ha criticat els incompliments en infraestructures a Catalunya, amb el cas més flagrant del corredor del Mediterrani. “Les infraestructures del Camp de Tarragona han de ser un nucli, un node a nivell europeu”, ha lamentat. “Ja n’hi ha prou, prou d’incompliments, la deriva de l’Estat espanyol cap a Catalunya ha estat especialment crítica en els darrers anys i ara ha arribat un moment en què això ja no és sostenible des de cap perspectiva”, ha sentenciat finalment.

“Ja n’hi ha prou, prou d’incompliments, la deriva de l’Estat espanyol cap a Catalunya ha estat especialment crítica en els darrers anys i ara ha arribat un moment en què això ja no és sostenible des de cap perspectiva

En aquesta línia, el president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha ressaltat les potencialitats del Camp de Tarragona i ha defensat el port de Tarragona com un emblema d’aquesta potencialitat del país: “El port és una porta oberta al món i motor econòmic de les comarques del sud del país. Volem evidenciar les potencialitats que tenim al sud de Catalunya, les potencialitats per tirar endavant el projecte de vida i de model de país que volem”.

Tarragona, 17 de desembre de 2020