Laura Borràs serà la candidata a la presidència de la Generalitat per Junts per Catalunya a les eleccions del 14-F

Laura Borràs ha fet una crida a l’independentisme “a sumar per ser-hi tots, per garantir un govern nítidament independentista a Catalunya”

Damià Calvet: “Ha estat una campanya intensa, hem fet unes primàries de debò, un exercici molt potent de debat intern. Aquestes primàries han servit per reforçar Junts per Catalunya”

Laura Borràs ha estat escollida com la candidata a la presidència de la Generalitat per Junts per Catalunya a les eleccions del 14-F amb un 75,8% dels vots dels afiliats que han participat en les votacions aquest cap de setmana. En un acte telemàtic des de la seu del partit, Laura Borràs, ha fet una crida a l’independentisme “a sumar per ser-hi tots, per garantir un govern nítidament independentista a Catalunya, un Parlament nítidament independentista a Catalunya”. En aquest sentit, Borràs ha sentenciat que Junts per Catalunya està disposada “a fer història. Ho farem junts per què dividits som història, i junts la darem; farem la millor candidatura possible per guanyar les eleccions i per assolir la independència.”.

Borràs ha celebrat l’alta participació dels afiliats, que ha estat d’un 76% i ha reblat que “avui ha guanyat Junts per Catalunya. Les victòries de partit han de ser victòries de país, sobretot després de l’1 d’octubre. Avui hem posat una altra pedra que ho faci possible”. Finalment la candida ha assegurat que ara cal treballar “per fer realitat un projecte progressista pel país, per poder caminar cap a la República que volem i que necessitem per afrontar els reptes de país, d’una manera prioritària de la Covid, de lluitar contra els seus efectes amb eficàcia i eficiència”.

D’altra banda, Damià Calvet, que ha rebut el suport del 20,5% dels afiliats que han participat en aquest procés de primàries, que ha qualificat “de debò, un exercici molt potent de debat intern, amb arguments, amb joc net, amb voluntat de donar a conèixer el projecte que ha presentat cadascú”. “Aquestes primàries han servit per reforçar Junts per Catalunya”, ha dit finalment.

La vicepresidenta del partit, Elsa Artadi, que ha estat l’encarregada de comunicar els resultats, s’ha mostrat satisfeta amb les dades de participació i ha assegurat que “aquesta participació elevada que hem vist es transformarà en una gran mobilització que ens permetrà el 14-F guanyar les eleccions al Parlament”.

En aquestes eleccions han votat un total de 3.898 afiliats, d’un cens de 5.128 perosnes. La candidata Laura Borràs ha obtingut 2.954 vots (un 75,8%); el candidat Damià Calvet, 799 vots (un 20,5%); i hi ha hagut un total de 145 vots en blanc (3,72%).

Roda de premsa resultat primàries a la presidència de la Generalitat (29/11/20)

Barcelona, 29 de novembre de 2020